Bolu'da feci olay! Görenler gözlerine inanamadı

Bolu’nun Mengen ilçesi’nde bulunan Gökçesu deresinde yaşanan kirlilik nedeniyle binlerce balık telef oldu.

GİRİŞ 23.08.2016 20:21 GÜNCELLEME 24.08.2016 09:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mengen’e bağlı Gökçesu beldesinin içerisinden geçen Gökçesu deresi kirlilik nedeniyle siyah renge büründü. Deredeki aşırı kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü koku çevre köylerde yaşayan vatandaşları da rahatsız ediyor. Kirlilik nedeniyle derede bulunan binlerce balık telef olarak su yüzeyine çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gidenBolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı. Yetkililer tarafından sudan numuneler alınarak incelenmek üzere araştırma enstitüsüne gönderildi.

Gökçesu deresinde yaşanan balık ölümleri konusunda araştırmaların başlatıldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, şunları söyledi:

"Balık ölümlerinin Gökçesu deresinde yaklaşık iki kilometrelik bir kısmında olduğu gözlemlenmiştir. Balık ölümlerinin suyun akıntısı sebebiyle nehrin çıkış yönünde yoğunlaştığı görülmüştür. Nehir suyunun kötü koktuğu, renginin siyahımsı olduğu görüldü. Balıkların ve suyun kokuştuğu, ölü balıklarda çürüme başladığı hususu göz önüne alındığında, balıkların 72 ile 120 saat arasında ölmüş olduğu kanaati oluşmuştur. Balık ölümlerinin toplu olması ve belli bölgede yoğunlaşması nedeni ilekaçak avcılıkta kullanılan kireç kullanımı gibi bazı yöntemlerden şüphe edilmektedir. Balık ölümlerinin kesin sebebini belirlemek üzere toksikolojik, mikrobiyolojik ve kimyasal yönden araştırılması için balık ve su numunesi alınmıştır. Numuneler ilimizin bağlı olduğu Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilmiştir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ve hayvancılık bakanlığı üslendiği görevi zamanın da yapsa denetimler artırılsa bu facialar yaşanmaz ortalık felakete döndükten sonra yetkili ortaya çıkıyorsa vay halimize...
    Cevapla
  • Osman üçüncü 7 yıl önce Şikayet Et
    susurlukta şeker fabrikası yazın bakım yapardı simav çayının üzeri milyonlarca boy boy balık dolardı.Bir kurumda arkadaş ne oluyor demezdi.Buradada kim bilir hangi fabrikadan ne geldi..
    Cevapla
  • trk 7 yıl önce Şikayet Et
    deprem belirtisi olabilir.temkinli olmak lazım
    Cevapla
  • isa çeçen 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ne yazık bunun hesabını kullar yüklenemez.ey insanlar hayvanlar sizlere emanettir ayeti size ne izah eder bilmeniz gerek
    Cevapla
  • yeşim 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeye bak..yazık çok yazık...bunun hesabını Allaha veremeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı