Ergün Babahan kimdir? - FETÖ'nün firari gazetecisi Ergün Babahan'dan Kılıçdaroğlu tweeti!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hakkındaki soruşturma nedeniyle firar eden gazetecisi Ergün Babahan'nın Kılıçdaroğlu tweeti sosyal medya yankı uyandırdı. FETÖ mensubu Ergün Babahan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı sonrası sosyal medya Twetter hesabından Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Terörist Babahan bununla yetinmedi millete faşist diyerek tüm vatandaşlara da aynı uyarıda bulundu. Peki Ergün Babahan tam olarak söyledi?, Ergün Babahan kimdir?, Ergün Babahan'ın FETÖ'deki görevi nedir?, İşte yanıtları ve Ergün Babahan hakkındaki tüm gelişmeler haber7.com'da..

Ergün Babahan kimdir? - FETÖ'nün firari gazetecisi Ergün Babahan'dan Kılıçdaroğlu tweeti!
Ergün Babahan kimdir? - FETÖ'nün firari gazetecisi Ergün Babahan'dan Kılıçdaroğlu tweeti!
GİRİŞ 27.08.2016 09:44 GÜNCELLEME 27.08.2016 09:45

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hakkındaki soruşturma nedeniyle firar eden gazetecisi Ergün Babahan'ın Kılıçdaroğlu tweeti sosyal medya yankı uyandırdı. FETÖ mensubu Ergün Babahan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı sonrası sosyal medya Twetter hesabından Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Terörist Ergün Babahan bununla yetinmedi millete faşist diyerek tüm vatandaşlara da  aynı uyarıda bulundu. Peki Ergün Babahan tam olarak söyledi?, Ergün Babahan kimdir?, Ergün Babahan'ın FETÖ'deki görevi nedir?, İşte yanıtları ve Ergün Babahan hakkındaki tüm gelişmeler haber7.com'da..

FETÖ'CÜ ERGÜN BABAHAN'DAN KÜSTAH KILIÇDAROĞLU TWEETİ

15 Temmuz'un sorumlusu FETÖ'nün medyasında köşe yazarlığı yapan, yurtdışına kaçan ve şimdilerde bölücü terör örgütü PKK'nın sözcülüğüne soyunan Ergün Babahan skandal sözlere imza attı.

İŞTE ERGÜN BABAHAN'IN O TWEETİ

Sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirmek istenen suikastle ilgili PKK'yı savunan cümlelerle Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Sosyal medya üzerinden büyük tepkiyle karşılanan bu sözler karşısında söylediklerini tekrarlayan Ergün Babahan suikast girişiminin de FETÖ ve PKK bağlantılı olduğunu ortaya koydu. 

ERGÜN BABAHAN KİMDİR? - BİYOGRAFİSİ

Ergün Babahan 1960 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimi tamamladıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Amerika'da Stanford Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi, College Park'ta eğitim gördü.

Ergün Babahan Medya Kariyeri

FETÖ mensubu Babahan Gazeteciliğe İzmir'de Yeni Asır’ta başladı. Daha sonra Sabah Gazetesi'nde yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmen yardımcılığı yaptı. Yeni Binyıl gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 2002 senesinde Akşam Gazetesi'nde Ankara Temsilciliğinde bulundu. Aynı yıl Sabah Gazetesi'ne tekrar dönen Babahan, genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2009'da Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya başlayan Ergün Babahan'ın 2011 genel seçimleri Öncesinde MHP kasetleri ile alakalı Devlet Bahçeli aleyhine yazdığı yazı yüzünden yüzlerce Ülkücü tarafından Star (gazete)si binası önünde protesto edildi. 2012 yılında Twitter'da Fethullah Gülen ve Cemaate yönelik yorumları nedeniyle tepki gören Babahan'ın görevine 2012'de son verildi. Millet Gazetesi'nin kuruluşu ile Ekim 2014'te köşe yazarlığına geri döndü.

Ergün Babahan FETÖ'deki görevi

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından apar topar yurtdışına kaçan Ergün Babahan, bulunduğu yerin henüz bilinmemesi ile birlikte, oradan FETÖ lehine algı faliyetlerinde bulunmaktadır.

Ergün Babahan Twitter Olayı ve Basından Uzaklaşması

FETÖ mensubu Babahan, 12 Mayıs 2012'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından polisin sert müdahalesi için önce ""Fenerbahçe stadı artık Tahrir meydanıdır" diye bir twitter mesajı attı. Ardından attığı mesajda ise "Bu kupa ABD'ye girsin" diye yazınca Sabah ve Today's Zaman gazetelerindeki işinden atıldı. Twit olayı medyada geniş yankı buldu ve Babahan sert eleştiriler aldı. Attığı tweet'in bir harf hatası yüzünden yanlış anlaşıldığı, aslında "Bu kupa ABD'ye gitsin" demek istediğini söyleyerek özür diledi ve kendini savundu. Fethullah Gülen'e yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Faruk Mercan, Babahan'ın özrünün kabul edildiğini söylese de Babahan, tekrar basına dönemedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma