Ev sahibi de FETÖ’cüymüş

Adil Öksüz’ün darbe girişimini yönettiği Kazan’daki evin sahibi Abdülkadir A.’nın da 1990’lı yıllardan beri örgütün içinde olduğu belirlendi

Ev sahibi de FETÖ’cüymüş
Ev sahibi de FETÖ’cüymüş
GİRİŞ 25.09.2016 15:12 GÜNCELLEME 25.09.2016 15:12

Adil Öksüz'ün darbe girişimini yönettiği ve kaldığı Kazan'daki evin sahibi hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Kazan'a 10 yıl önce taşınan ve 6 ay önce alzheimer hastası olan emekli Abdülkadir A.'nın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yakın isimlerden biri olduğu öğrenildi. Eşi Belkıs A. ile kalan Aldülkadir A., FETÖ'nün Ankara'da siyasi, bürokrasi ve askeri ayağını takip eden isimler arasında yer alıyor.

GÜLEN'İN EMANETİ

FETÖ'ye 1990'lı yıllarda girdiği belirtilen Abdülkadir A.'nın o zamandan sonra FETÖ'nün mahrem toplantılarına katıldığı belirlendi. O yıllarda Gülen'in yeni ekibinde yer alan Abdülkadir A., yemin ederek kadroya dahil edildi. Abdülkadir A.'nın ilk katıldığı toplantı İstanbul Altunizade Fem Dershanesi'nde yapılan toplantı oldu. Örgütte etkili bir pozisyonunun olduğu söylenen Abdülkadir A.'nın oğlu Mehmet A.'nın da FETÖ'nün yurtlarında büyüdüğü belirtildi. Gülen'in ABD'ye kaçmasına da yardımcı olduğu söylenen Albülkadir A., ilçede Gülen'in emaneti olarak biliniyor.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Söz konusu eve iki kez baskın düzenlendi. Aramalarda 11 kutu evrak ele geçirildi. Aramada, asetat olarak bilinen şeffaf malzeme üzerine hazırlanmış haritalar ile not defteri ve muhasebe evrakları bulundu. Evin alt katındaki bir işyerine ait kamera kayıtlarına el koyan emniyet Öksüz'ün yanı sıra bu eve başka kimin geldiğinin belirlenmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Mahallelinin verdiği bilgilere göre, Abdülkadir A., alzheimer hastası olmadan önce, evinde FETÖ'cülerle sürekli toplantılar düzenlerdi. Abdülkadir A., apartmanla ilgili yapılan toplantılara hiç katılmadı.

EVİNİ FETÖ'YE TAHSİS ETTİ

Kazan halkı, Albülkadir A.'ya ilçedeki FETÖ'cüler tarafından saygı gösterildiğini ifade etti. Abdülkadir A.'nın, eşinin üzerine olduğu söylenen bir evi de FETÖ'nün sohbetlerinde kullanmak için tahsis ettiği öğrenildi. Kazan halkı, ilçelerinde bazı savcıların da FETÖ'cülerle aynı binada oturduğunu ve ailecek görüştüklerini iddia etti. Kazan halkı, FETÖ'ye karşı yapılan mücadeleden memnuniyetsizliğini de dile getirdi.

570 YERE BASKIN

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakıldıktan sonra izine rastlanamayan Adil Öksüz'ü arama
çalışmaları yaklaşık 2,5 aydır sürüyor. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Öksüz'ü arayan 10 kişilik ekibin her ihbarı değerlendirdiğini belirterek 296 ihbar alındığını ve bu kapsamda 570 mahal ile hanede arama yapıldığı bilgisini verdi. Soruşturma kapsamında 116 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 35'inin tutuklandığını, 39'unun ise adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldığını bildiren Coş, otoyollarındaki çevirme kontrollerinde şu ana kadar 17 bin 339 araçta arama yapıldığını belirtti.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız