ByLock'un tasarlandığı ülke belli oldu!

FETÖ mensuplarının kriptolu konuşmalarda kullandığı ByLock programının ABD'de tasarlandığı Türkiye'de ise yazıldığı belirlendi.

ByLock'un tasarlandığı ülke belli oldu!
ByLock'un tasarlandığı ülke belli oldu!
GİRİŞ 01.10.2016 08:17 GÜNCELLEME 01.10.2016 08:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

FETÖ üyelerinin haberleşme sistemi ByLock programını geliştiren ve geçen hafta gözaltına alınan eski TÜBİTAK Baş Uzmanı Dr. İhsan T.’nin Estonya’da Tallinn Üniversitesi’nde kriptolu haberleşmeler konusunda eğitim aldığı, TÜBİTAK’ta da bilgisayar programı yazılımı ve kriptolama sistemi üzerinde çalıştığı öğrenildi. İhsan T.’nin izini kaybettirmek için 1.5 yıl önce TÜBİTAK’tan ayrıldığı ortaya çıktı.

ABD'DE TASARLANDI TÜRKİYE'DE YAZILDI KANADA'DA DAĞITILDI

ByLock programının kodlarının ABD’de belirlenip Türkiye’de geliştirildiği tespit edildi. TÜBİTAK’ta kripto uzmanı olarak çalışan İhsan T. ile birlikte iki arkadaşının geliştirdiği ByLock programının, Litvanya’da bir server üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. Programın FETÖ’cülere internetten dağıtımının ise Kanada üzerinden yapıldığı tespit edildi. Üç ayrı şifreleme ile korumaya alınan sisteme, TİTAN saadet zincirine benzer bir kodlama ile girildiği ortaya çıktı. ByLock programına ancak akredite olan bir başka kişinin referansıyla giriş yapılabiliyor. 

Hürrriyet

YORUMLAR 11
  • Bir Esnaf 7 yıl önce Şikayet Et
    Konya da esnafım esnaf arasında karios çok yaygın millet oturduğu yerden para kazanıyorum diye iyice ipin ucunu saldı işler durdu. Bizim milletimizi zayıf karnından vurmaya çalışıyorlar. Malesef milletmizde kanıyor. Müslümanin kalp gözü açık olmalı.
    Cevapla
  • Mustafa Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat etmek gerekir . Bu ve benzeri proğramlarla ülkemiz kaosa sokulabilir. İstediğiniz bir telefona uzaktan bu uygulamayı yükleyip kaldırabilirsiniz. İstediğiniz bakan veya vekilin telefonuna da. bunlar mümkündür. Algı büyüktür. DEVLETİN YAPACAĞI HER ALANDA SİSTEM Kurmak ve ADALETLİ OLMAKTIR.
    Cevapla
  • Mustafa Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetkilileri Uyarmak istiyorum. Bu ve benzer proğramlar Büyük Tuzak barındırabilir. Aslında Mit in buldum, çözdüm dedikleri 1-) Gerçekten bulup çözmüştür. 2-) Bulması için yemdir. 3-) Listeler %100 doğru olabilir. %90 olabilir, %50 olabilir. veya Tamamı senaryo olabilir. Amaç Türkiye kaosudur. Bulunsun diye koyulmuş da olabilir. Akıllı telefonlar baştan aşağı tehlikedir.
    Cevapla
  • ebu yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf gelecek ama, titan benzeri bir saadet zinciri olan karios planet de araştırılsın.MİTolojinin sahasına girer. (Yunan mitolojisinde Kairos : Fırsat tanrısı. Zeus’un en genç oğlu. Omuzlarında ve ayaklarında kanatları vardı.)
    Cevapla
  • fatih1453 7 yıl önce Şikayet Et
    bu vatan hainleri yuzunden tubitak aselsan tai gibi kurumlara bu vatanin oz evlatlari giremiyor sonra da diyorlarki ulke gelismiyor nasil gelissin bu adamlarin asilmasi lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek