Hainler önce kaymakamın evine saldırmış!

Bingöl'de 2 polisin şehit olduğu, 5'i polis 19 kişinin yaralandığı saldırının detayları ortaya çıktı.

GİRİŞ 23.10.2016 13:49 GÜNCELLEME 23.10.2016 13:54
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

PKK'lıların bomba yüklü traktörü patlatmadan önce Kaymakam konutuna roketatar ile saldırıp konuta girmek istedikleri, burada yaşanan çatışmadan sonra bomba yüklü traktörün patlatıldığı ortaya çıktı. Bombalı traktörün patlatılması sonucu, Kültür merkezi, Anadolu lisesi, İnönü ortaokulu ve bir çok iş ve evlerde hasar meydana geldiği görüldü. Şehit polis memurlarından Hakan Akdere'nin cenazesi, bugün yapılacak uğurlama töreninden sonra defin edilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'a gönderilecek.

ÖNCE KAYMAKAMIN EVİNE SALMIŞLAR

PKK'lıların Genç ilçesinde dün gece saat 22.30 sıralarında gerçekleştirdikleri saldırının, sadece bomba yüklü aracın patlatılması olmadığı ortaya çıktı. PKK'lı teröristlerin önce Genç ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Genç Kültür Merkezi'nin arkasındaki İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü'nün evine roket ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundukları, hatta kapının önüne kadar gelen 2 PKK'lının polislerin ateş açması sonucu başarılı olamayanca kaçtıkları belirtildi. Kaçan PKK'lılardan birinin yaralandığı ve yaralı halde kaçtığı öğrenildi. Bombalı saldırıda kullanılan Traktör'den geri kalan parçalar bugün olay yerinden kaldırıldı. 

Kaymakam Köklü'nün evine yapılan saldırıdan çok kısa bir süre sonra, PKK'lıların bu kez 50 metre uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde park halinde olan bomba yüklü bir traktörü, zırhlı polis bir aracının geçişi sırasında infilak ettirdikleri belirtildi. 

Saldırının yaşandığı ilçede güvenlik önlemleri artırırken, ilçe kırsalında operasyon başlatıldı. 

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Çevredeki ev ve iş yerleri ile çok sayıda aracın hasar gördüğü saldırı  dolayısıyla büyük korku yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, terör örgütünün  sivilleri de hedef alan saldırılarını lanetledi.Vatandaşlardan Paşa Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının  patlamanın olduğu yerden bir süre önce geçerek eve geldiğini ifade ederek,  şiddetli patlama dolayısıyla çok korktuklarını söyledi.Teröre ve destekçilerine lanet okuyan Nazlı, "Biz kesinlikle bu  saldırıları kabul etmiyoruz. Her tarafı yerle bir etmişler. Allah bunlara fırsat  vermesin. Çocuklarım çok korktu, hala kendilerine gelemediler. Sabaha kadar  uyuyamadık." dedi.

YORUMLAR 23
  • bingollu zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    bingol halki dinine bagli ve katil pkk ya buyuk bir cogunlukla karsi zaten bu nedenle kuduruyorlar siviller de umurlarinda degil artik
    Cevapla
  • Ziya 7 yıl önce Şikayet Et
    Bingöl Zazadir.Bizim Kürtlerle isimiz olmaz.Kahrolsun PKK .Cok yasa T.C devleti.
    Cevapla
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!!! Doğuda türklerin can güvenliği yoksa batidada Kürtlerin olamaz.
    Cevapla
  • Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan, pkk lı zihniyet...
    Cevapla
  • kürdo (☆ batmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanlara lanet olsun . Ne mutlu Türkiyem
    Cevapla
  • kekec 7 yıl önce Şikayet Et
    vatandas teror orgutunun sivilleri hedef almasinini kimamis. vatandasin teror orgutunu kinamasi lazim. devlete yapilan saldirida millete yapilmistir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar