Uşak şehidini uğurladı

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ, memleketi Uşak'ın Eşme ilçesi, Kolankaya Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 30.10.2016 17:18 GÜNCELLEME 30.10.2016 17:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Hisar Dağı Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ, memleketi Uşak'ın Eşme ilçesi, Kolankaya Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın cenazesi bu Sabah Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri uçakla Uşak Havaalanı'na getirildi. Şehidin burada karşılanan Türk bayrağına sarılı cenazesi daha Kolankaya Köyü'ndeki baba ocağına götürüldü. Cenaze evin önüne getirildiğinde yakınları gözyaşları aktı.

Dua edilip, helallik alınmasının ardından şehidin askerlerin omuzunda taşınan cenazesi Kolankaya Köyü Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç ve CHP Uşak Milletvetkili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, şehidin ailesi ve yakınlarının ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenazede şehidin tabutu yanına konulan çerçeveli fotoğrafına sarılan baba İbrahim Aydındağ, anne Sultan Aydındağ ve ağabeyinin askeri kamuflajlarını giyerek törene katılan kız kardeş Ümmü Aydındağ gözyaşlarına boğuldu. "Oğlum, kalk yatma ben seni çok özledim. Herkes senin yanına geldi. sen yoksun" diyerek ağıtlar yakan Sultan Aydındağ'ın bir ara tabutun başındaki askere sarılıp, gözyaşını silmesi yürekleri dağladı.

Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş'ın kıldırdığı namazın ardından şehit Onbaşının cenazesi, askerlerin omzunda Kolankaya Köyü Mezarlığı'nda götürülüp, toprağa verildi. Cenaze katılanlar yol boyunca, 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez Vatan bölünmez' sloganları attı.

UŞAKLI ŞEHİT ONBAŞININ EVİ TAZİYE ZİYARETİNE GELENLERLE DOLDU

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 3 askerden 20 yaşındaki Uşaklı Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup, taştı. Oğluyla en son iki gün önce görüşüp, bir fotoğrafını istediklerini belirten annesi 40 yaşındaki Sultan Aydındağ, "Ancak ne bir daha görüşebildik ne de fotoğrafı geldi" diyerek, ağladı.

Şehit Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın Uşak'ın Eşme İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki 150 haneli Kolankaya Köyü'ndeki ailesinin oturduğu tek katlı 2 odalı ev ile köy camisine dev Türk bayrağı asıldı.

3 aylık asker olan şehit onbaşının çiftçi babası, 44 yaşındaki İbrahim Aydın ile ev kadını  annesi Sultan Aydındağ ve 17 yaşındaki kız kardeşi Ümmü Aydındağ, taziyeleri kabul etti. Şehidin 3 yaşındaki kardeşi Okan Aydındağ ise olup, bitenlerden habersiz evde oynadı. Oğlu ile en son 28 Ekim Cuma günü konuştuklarını belirten Sultan Aydındağ, gözyaşları arasında şöyle konuştu:

"Kendini koru' dedim. 'Merak etme anne, ben iyiyim. Buralarda telefonlar pek iyi çekmiyor. Ben seni daha sonra ararım' dedi. Bu arada telefonu kızım Ümmü alıp, 'Ağabey, annem seni çok özlemiş. Bir fotoğrafını istiyor' dedi. Ardından tekrar telefonu alıp, kendisine telefon kontörüne ihtiyacı olup olmadığını sordum. Kontör ihtiyacı olmadığını söyledi. Sonrasında oğlumla ne bir daha görüşebildik ne de fotoğrafı geldi."

Askere gitmeden önce köydeki bir mandırada çalıştığı ve bekar olduğu öğrenilen şehit onbaşının cenazesi bugün Kolankaya Köyü Camii'nde kılınacak namaz ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

YORUMLAR 5
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun sehidim rabbim Peygamberimizin etrafında toplanmayi nasip etsin
    Cevapla
  • şeriat 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabir versin inşallah mekanin cennetin en âla yeri olsun ŞEHİDİM!!!!!!!!
    Cevapla
  • yanan yürek 7 yıl önce Şikayet Et
    allah sabır versin o aileye bir asker ölü ama bin asker dirilir
    Cevapla
  • Demokratlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Cocuk katili ermeni teror orgutu hdpkk kürtlerin dusmanidir
    Cevapla
  • Hanımefendi 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Şehadetini kabul etsin geride kalanlara sabır versin inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...