Şehit Ömer Halisdemir iddianamesi kabul edildi

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara'daki soruşturmalara yönelik ilk iddianame Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Şehit Ömer Halisdemir iddianamesi kabul edildi
Şehit Ömer Halisdemir iddianamesi kabul edildi
GİRİŞ 01.12.2016 11:54 GÜNCELLEME 01.12.2016 13:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişimine ilişkin başkentteki soruşturmalara yönelik ilk dava, Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığınca açıldı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan, Astsubay Ömer Halisdemir'in  de şehit edildiği Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığındaki eylemlere  ilişkin davanın iddianamesinde 18 sanık yer alıyor.

Sanıklardan 17'sinin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs",  "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini  yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "nitelikli kasten öldürme" suçlarından dörder  kez, sanık Mihrali Atmaca'nın da 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle  cezalandırılmaları isteniyor.

Ayrıca, bütün sanıkların "silahlı terör örgütü üyeliğinden" 7,5 yıldan  on beşer yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İddianamede Astsubay Ömer Halisdemir "şehit", darbe girişiminde  bulunan Albay Ümit Bak'ın emir Astsubayı Nedim Şahin de "maktul" olarak yer  alıyor.

Şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ile İsmail Oğuz ve Ayşe  Şahin'in "müşteki" olarak yer aldığı davanın sanıkları ise şunlar:

"Ahmet Kara, Ahmet Muhammed Demirci, Ali Güreli, Ali Solmaz,  Cemal Güleç, Cihat İbrahim Yörük, Erhan Almaz, Erkan Kütükcü, Fatih Şahin,  Furkan Aslanbay, Gökay Engin, Halit Çelik, Harun Topbaş, Hasan Aksoy, Hüseyin  Oğuz, İsmail Çınar, Mehmet Bilge ve Mihrali Atmaca."

İddianamede, "Darbe teşebbüsüne ilişkin soruşturmalar kapsamında  FETÖ/PDY üyesi bir kısım asker ve kamu görevlilerinin ifadelerinden, darbe  teşebbüsünün anılan terör örgütünün lideri Fetullah Gülen'in bilgisi ve talimatı  ile yapıldığı ve sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi  başta olmak üzere ortaya çıkan maddi ve manevi zarardan, adı geçenin başında  olduğu terör örgütünün sorumlu olduğu anlaşılmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

İddianameyi kabul eden Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma  gününü henüz belirlemediği öğrenildi.

YORUMLAR 3
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün vatan hainlerini ömürlerinin sonuna kadar "ekmek elden su gölden" besleyeceksiniz. İdam edilmesi gerekir. Böylelikle geride bıraktıkları yetim ve gözü yaşlı eş ve anne-babaların yüreklerine su serpilsin. Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin.
    Cevapla
  • selmandede 7 yıl önce Şikayet Et
    Ooooooooofff,off,hala içim yanıyor şehidime
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    o bizler için canını verdi biz onun hakkını savunabilecek miyiz acaba görelim bakalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle