Kömürden tek taş yüzük yaptırdı

Zonguldak'ta, elektrik mühendisi Deniz Yavuzyılmaz, kömürün önemine dikkat çekmek amacıyla taşkömüründen tek taş yüzük yaptırdı.

Kömürden tek taş yüzük yaptırdı
Kömürden tek taş yüzük yaptırdı
GİRİŞ 03.12.2016 19:48 GÜNCELLEME 03.12.2016 19:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zonguldak’ta, elektrik mühendisi Deniz Yavuzyılmaz, kömürün önemine dikkat çekmek amacıyla taşkömüründen tek taş yüzük yaptırdı. Yüzük, önümüzdeki günlerde açılacak Maden Müzesi’nde sergilenecek. 

Madenci Anıtı’nda tektaş yüzüğün tanıtımı yapan 2015 genel seçimlerinde Zonguldak’tan CHP Milletvekili adayı da olan Deniz Yavuzyılmaz, taşkömürünün sadece Zonguldak'ta çıktığını söyledi. Taşkömürünün yan sanayisinin geliştirilmesi gerektiğine inandığını belirten Yavuzyılmaz, şöyle dedi: 

“Yerin metrelerce altından çıkartılan kömür, usta eller tarafından büyük bir titizlikle hazırlanarak 'tektaş yüzük' haline getirildi ve yüzüğün Zonguldak'ın en büyük sevgisini, yerin yüzlerce metre altında yer alan kömürü, Karaelması çıkartan madencinin alın terini, emeğini, taş kömürünün hikayesini ve serüvenini anlatıyor. Genel seçim sürecinde Kozlu İşletmesi'nde maden ocağına inmiştik. Bu maden ocağında sabaha kadar yaptığımız çalışmalarda kömür çıkartmıştık. ‘Bu kömürden ne yapabiliriz’ diye düşündük. Bununla ilgili olarak özellikle İstanbul'da pırlanta, elmas gibi taşları kesen ve onlardan çeşitli eserler meydana getiren ustaları bulduk ve onlara taş kömüründen tek taş yüzük yaptırdık. Pırlanta ya da elmas kadar ticari değeri yok. Yerin 425 metre altından çıkartılan daha sonra taş yüzüğü ‘Zonguldak'ın Kalbi’ adını verdik. Yüzüğü önümüzdeki günlerde açılacak Maden Müzesi’ne hediye edeceğim.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    dikkat et gömleğini boyamasın möhendis bey...
    Cevapla
  • gunhan deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    kömür de ELMAS ta karbon sonuçta fark ne? birileri aptalca milyonları veriyor fark bu
    Cevapla
  • Bozoklu 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun yurdumun insanına işte bu. Emeğin karşılığını söke söke alacaksın. Yada böyle mücadele edeceksin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!