Esed'in bombaları hayatını kararttı

Suriye'de rejim uçaklarından atılan bombaların hedefi olan katibe Muntehe Seyid İsa, hayatını yatağa mahkum olarak sürdürüyor.

GİRİŞ 18.12.2016 11:44 GÜNCELLEME 18.12.2016 12:00

Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybeden ailelerin hikayeleri yürek burkuyor.

Suriye'deki rejim saldırılarında 2,5 yıl önce savaş uçaklarından atılan bombaların hedefi olan ve yatağa mahkum halde yaşamını sürdüren 3 çocuk annesi Muntehe Seyid İsa (34), aynı saldırıda İdlib Belediye Meclis Başkanı olan eşi Cemil Mustafa Feham'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

İç savaştan kaçarak 1,5 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Muntehe Seyid İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Savaşın devam etmesine karşın yaşadığımız toprakları terk etmeden kalmayı sürdürdük. Çok sevdiğim katiplik işini maalesef iç savaş yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Eşim İdlib Belediyesinde meclis başkanıydı, o da görevini bırakmak zorunda kaldı." dedi.

Evlerini yoğun saldırılar yüzünden terk ettiklerini aktaran İsa, "Ailemle birlikte daha uzak bir bölgede, güvenli olduğunu düşündüğümüz noktaya vardık. Rejime ait savaş uçakları bulunduğumuz noktalara da saldırı düzenledi. Barındığımız evin üzerine isabet eden bombalar yüzünden eşimi orada kaybettik. Ben de ağır yaralı olarak kurtuldum." diye konuştu.

İlk tedavisinin Suriye'de sahra hastanesinde yapıldığını ifade eden İsa, şunları söyledi:

"Durumum kritik olduğu için beni hemen Türkiye'ye getirdiler. Burada zamanında yapılan müdahale sonucu hayatta kaldım. Bel bölgeme isabet eden şarapnel parçaları yüzünden belimden aşağısı felç kaldı. Yaşadığına ve çocuklarımın sağ kalmasına sevindim ancak canımdan can eşim artık bizlerin arasında olmayacağı için çok üzgünüz."

Reyhanlı'daki evde annesiyle kaldıklarını aktaran İsa, ülkesinden ayrı yaşamanın zor olduğunu belirterek, "Vatanından ayrılmayı kimse istemez. Geride hayallerimi ve en sevdiklerimi, sağlığımı bıraktım ancak can güvenliğim ve sağlığım için geldiğim Türkiye'den çok memnunuz. Bize kucak açtıkları için onlara minnettarız. Hayatımız yatağa mahkum sürdürüyorum. Bana bakan yaşlı bir annem var. Allah onu başımdan eksik etmesin." şeklinde konuştu.

Geçimlerini hayırseverlerin ve komşuların destekleriyle sağladıklarını vurgulayan İsa, "İnşallah ben de bir gün yürürüm. Tek isteğim 3 evladımın gelecekleri için katkı sağlamak. Benim onlardan başka dayanağım yok. Eşimin ve ülkemin hasretiyle yaşamak çok zor. Bizlere bu acıları yaşatanları asla affetmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor