Kar tatilleri telafi eğitimi olarak geri dönecek

Yurt genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok ilde okulların tatil olması ve eğitimin aksaması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Kar tatilleri telafi eğitimi olarak geri dönecek
Kar tatilleri telafi eğitimi olarak geri dönecek
GİRİŞ 12.01.2017 11:01 GÜNCELLEME 12.01.2017 11:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul dahil bir çok ilde yoğun kar yağışından dolayı okullar peş peşe tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ders programlarının aksamaması için harekete geçti.

Haber Türk Gazetesi yazarı Lütfi Erdoğan'ın aktardıklarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde kar nedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: "Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek.

Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir..."

YORUMLAR 1
  • Zeynep 7 yıl önce Şikayet Et
    Tatilin telafisi mi milli egitim cok yanlis kararlar aliyor.Aksine bu 15 tatili bir aya cikarmayi dusunmeliler.Yurt disinda cogu yerde bir ay tatil yapiyorlar.Bizim egitim sistemimiz yanlis.Sure uzun zaten cocuklar bu soguklarda okula gitmek istemiyor.Yaz tatiline girerken uzun sure oncesinden gevsemeye devamsizliga basliyorlar.Simdi bu uc bes günün telafisinden soz ediyorlar ya eee yazin cocuklar son bi jac hafta devamsizlik cok yapiyor o da telafi edilsin o zmn ne kadar sacma.Hükümeti sonuna kadar destekliyoruz ama milli egitim de cok eksiklikler var.Egitimci birinin milli egitim bakani olmasi lazim isten anlayan birinin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi