Sınıra 30 km'lik duvar!

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi ile Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti arasındaki sınır hattına, modüler beton duvar örülmeye başlandı.

GİRİŞ 13.01.2017 10:32 GÜNCELLEME 13.01.2017 21:54
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Akçakale'nin karşısında bulunan ve Suriye'deki iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ardından DEAŞ ve son olarak da 2015 yılının Haziran ayında PYD denetimine giren Rakka'ya bağlı Telabyad ile Türkiye arasındaki sınır hattına 30 kilometre uzunluğunda modüler beton duvar örülmesi kararlaştırıldı.

Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Telabyad sınırında iş makineleriyle yapılan zemin düzleştirmesinin ardından, modüler beton duvar blokları yerleştirilmeye başlandı.

3 metre yüksekliğindeki beton bloklar, vinçler yardımıyla sınır hattına yerleştiriliyor. Jandarmalar da, sınır hattında çalışan işçi ve iş makinelerinin güvenliğini zırhlı araçlarla sağlıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 40
  • v.ali 7 yıl önce Şikayet Et
    duvara gerek yok tepesine bomba yağmalı ki türkiyen in varlıgı hisedilsin.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    akıl karı değil.neden girip dağıtmıyoruz.madem el baba girdik buralarada girelim .bu ülkenin insanlarına kurşun sıkanların kafalarını koparalım.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    duvar orecegine siniri gecip hainleri geri itmek gerek. Israilin yaptigi gibi
    Cevapla
  • Reco 7 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan mı yoksa başka sebeplerden dolayı mı örüyorlar
    Cevapla
  • muratti 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye kaçak gelmeye çalışan pyd li teröristleri ABD li bile olsa ateş etmeli ki bir daha gelmesinler.....cezaevlerinde fetöcü hainlerden dolayı yer kalmadı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi