Burası Diyarbakır! Böyle yürüdüler

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile köy korucularının katılımıyla, 'Teröre tepki, şehide saygı yürüyüşü' düzenlendi.

Burası Diyarbakır! Böyle yürüdüler
Burası Diyarbakır! Böyle yürüdüler
GİRİŞ 13.01.2017 16:26 GÜNCELLEME 13.01.2017 16:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile çeşitli sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Kaymakamlık önünde toplanan kalabalık, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.



Burada konuşan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Kulp halkının teröre karşı her zaman dik durduğunu anlatarak, çeşitli zamanlarda PKK'nın Kulp halkını bundan dolayı cezalandırdığını söyledi. Sözen, "Kulp halkı teröre karşı hep dik durmuştur.



Kulp halkı dik durduğu için hain, alçak, PKK terör örgütü bu halkı çeşitli zamanlarda cezalandırmıştır. 1 Ocak 1995 yılında Hamzalı Köyü'nde terör örgütü PKK,  23 vatandaşımızı hunharca katletmiştir. O vatandaşlarımızın içinde 6 aylık Fatma bebek, 23 yaşındaki Aysel Tanrıverdi, 85 yaşındaki Tayyip dedemiz de vardı. Biz bunun unutmadık. Bundan sonra da unutmayacağız. PKK terör örgütünün arkasındaki siyasi uzantısı da asla Kürt değildir, asla Kürt halkının temsilcisi değildir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakamlık önünde toplanan kalabalık,140 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ilçe merkezinde sloganlarla yürüyüş gerçekleştirmesinin ardından program son buldu.

 

YORUMLAR 8
  • İsmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan bizim ortak evimiz islamın son kalesi terör örgütleri piyon hepsinin sonunu gelmek üzere millet uyandı vatanın ne demek olduğunu 15 temmuzda ve suryeden sonra anladı
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun rabbimin merhameti bereketi üzerinize olsun bu ülke hepimizin sahip çıkalım yem etmeyelim köpekbalıklarına
    Cevapla
  • fatih dikmeci 7 yıl önce Şikayet Et
    helalllllll. 15 temmuzda tankın önüne koşarken eve saklanıp,marketlere hucum eden, atm lerde kuyruk olan sözde vatansever milliyetçi klavye kabadayısı insanları Ankarada görüp birde heran ölümle burun buruna bu olayı yaşayan siz kürt gardaşlarımın bu bayrağı böyle taşıdığını görünce söylenecek tek şey var.alınlarınızdandan öpüyorum. babasını anasını seçme hakkı olmayıp doğduğu ailenin dilini konuşunca ad taktığımız türk,kürt gibi insan uydurması saçmalıklar artık bitsin inşallah. Rabbim bize insan demiş babanız adem siz kardeşsiniz demiş ama 90 yıldır aramıza nifak sokmaya çalışan bu itlere karşı bu millet biz islamız demiş. helal gardaşlar helal size
    Cevapla
  • Şırnak'lı 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana kardeşim senin gibi böyle güzel düşünen kardeşlerimiz olduğu sürece bu güzelim ülkeye hiç kimse hiçbirşey yapamaz Allâh'ın izniyle Vesselam..
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    dik dur eğilme bu millet sizinle beraber
    Cevapla
  • gereği yapılır 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Diyarbakırımızın ve güneydoğumuzun vatanperver evlatları çanakkalede, 1. dünya savaşında, kurtuluş savaşında nasıl vatanı kurtarmışlarsa bugün o kahramanların evlatları yine sahnede. Allah size ve neslinize rahmet etsin. Müminler bir kardeştir, Yüce Allah Kur'anında Müslümanlar bir kardeştir buyuruyor, üvey demiyor, öz kardeştir buyuruyor. kim bizim huzurumuzu bozmaya çalışırsa 100 milyonluk türkiye gereğini yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...