Vali Şahin'i en çok güldüren tweet!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar tatili sonrası öğrencilerden gelen mesajlarla ilgili konuştu. Vali Şahin, 'Çocuklarla iyi anlaşmak fıtratımda var' dedi.

Vali Şahin'i en çok güldüren tweet!
Vali Şahin'i en çok güldüren tweet!
GİRİŞ 22.01.2017 14:57 GÜNCELLEME 22.01.2017 14:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karda okulları tatil etti, milyonlarca çocuğun kalbinde taht kurdu. Sosyal medyada yorum ve caps fırtınaları estiren İstanbul Valisi Vasip Şahin Star gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Göreve başladığınız son üç yıl içinde İstanbul’un sevilen ismi oldunuz. Çocuklar sizi seviyor, aileler duacı. Bu ilişkiyi nasıl kurdunuz?

Vallahi benim suçum yok. (Gülüyor) Göreve geldiğim sene kış sert geçti. Kar yağınca çocukların ulaşımı, servislerin geliş gidişi sorun olacaktı. Tatil yaptım, yorumlar, capsler ondan sonra kendiliğinden gelişti. İnanın sosyal medyada yorumlara cevap da vermedim. Tamamen çocukları düşündüm. Kar kaynaklı olası olumsuzluklardan çocuklar etkilenmesin dedim. Okulda geçirmesi gereken vakitlerin dışarıda geçirilmesi çocuklarımızın geleceği açısından çok doğru olmayan bir durum ama eskilerin bir sözü var; ehemmi mühimme tercih etmek, yani daha önemliyi önemliye tercih etmek durumundaydık. Böylece çocuklarla aramızda bir muhabbet bağı oluşturdu. Çok da güzel oldu.

ÖĞRENCİ ÇANTASINI HAZIRLAMIŞ YA VASİP DEMİŞ!

Öğrenciler ve gençler sosyal medyada sıkı takipçiniz. Sanal alemde bu kadar etkin ve güçlü olmayı nasıl başardınız?

Aslında sosyal medyayı çok kullanmıyorum. Kararında ve yeterince cümle kurmaya çalışıyorum. Belki de ondan takip ediliyorum. O kadar mesaj geliyor ki, yorumların hepsini okuyamıyorum, dediğim gibi cevap da yorum da yazmıyorum.

Peki bir ilk yapalım kar tatiline sevinenlere bir mesaj gönderin desek...

Çocuklar biz tatili tüm gün kar topu oynayın diye yapmıyoruz. Evde derslerinizi tekrar edin, eğitime mola vermeyin.

Çocuklardan aldığınız mesajlar içinde favoriniz var mı?

Çok var. Siz benden çok takip ediyorsunuzdur. Ama en çok güldüğüm ilk aklıma geleni söyleyeyim: Öğrenci çantasını hazırlamış ya Vasip demiş!

Üç çocuğunuz, iki torununuz var. İstanbul’un babacan valisinin sırrı sevecen baba faktörü mü?

Vasip Şahin: Belki hanım benden daha iyi cevaplar bu soruyu. Aman Şeyma Hanım, kötü bir şey söyleme...

Şeyma Şahin: O da Allah vergisi. Çocuklarla arası hep çok iyidir. Nasıl başarıyor çözemedim. Evde hiç sesini yükseltmeden otoriteyi sağladı. Hep böyleydi. Sizin karşınızda nasıl oturuyorsa ev hali de öyledir. Değil bağırdığına sesini yükselttiğine şahit olmadım.

Vasip Şahin: Çocuklarla arkadaş olun derler ya... Yanlış! Çocuklarla herkes arkadaş olabilir. Bizim onlara anne baba olmamız lazım. Yani ana baba çocuk mesafesi olmalı. Bu iletişimi nasıl sağladığımı inanın bilmiyorum... Belki fıtrat. Hamdolsun ne çocuklarımla ne de torunlarımla iletişim problemimiz oldu. Çocuklarımız da şükürler olsun istemediğimiz yöne gitmediler. Vali çocuğu gibi değil Vasip Şahin’in çocuğu gibi davrandılar. Küçük kızım hukuk fakültesinde okuyor. Çoğu arkadaşı bilmez vali kızı olduğunu. Hatta geçenlerde kızımın okuduğu üniversitenin kulübü vali ziyareti yaptı. Kızımla makamında göz göze geldik. O bakışta babam açık verecek mi tedirginliği vardı. İkimiz de açık vermedik. "

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 3
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    vali bey gazi mahallesine nezaman operasyon yapılacak buralar türkiyemizin parçası deiğil mi özerk mi buralar devlet dediğin suçla mücadele eder.
    Cevapla
  • deli..dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    aman haaa bu röportajı chp okumasın bilmesin yoksa hemen akla mantığa insafa insanlığa sığmayacak iftira yalan dolan düzmece çarpıtabilirler zira onların genlerinde damarlarında"VATAN..,MİLLET"KİNDARLIĞI yagene tek varlıktır..,,
    Cevapla
  • deli..dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    %100 Yerli ve Milli Valimiz..,,işte olay budur mütevazı kendini 7,den 77,ye Milletini biLmek Candan Yürekten"S E V M E K T İ R"NOOKKTAAA..,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle