Bakanlar Kurulu sonrası Hürriyet'e sert tepki!

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu sonrası Hürriyet'e sert tepki!
Bakanlar Kurulu sonrası Hürriyet'e sert tepki!
GİRİŞ 27.02.2017 18:22 GÜNCELLEME 27.02.2017 19:14
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Hürriyet gazetesinin 'Karargah rahatsız' manşetine ilişkin Kurtulmuş, "Birileri Türkiye'de sivil siyasi iradeyle, hükümetle Türk Silahlı Kuvvetlerinin uyumlu bir şekilde çalışmasından rahatsızlık duyuyor." ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET'İN MANŞETİ

Öyle anlaşılıyor ki birileri Türkiye'de sivil siyasi iradeyle, hükümetle Türk Silahlı Kuvvetlerinin uyumlu bir şekilde çalışmasından rahatsızlık duyuyor. Birileri 15 Temmuz'daki o felaketten sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimizin itibarını yerle bir eden o 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yeniden itibar kazanarak, yeniden halkla bütünleşme sürecine girerek operasyonlar yapmasından, bu operasyonlarda da başarılı olmasından öyle anlaşılıyor ki birileri rahatsızlık duyuyor.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Türkiye eski Türkiye değildir. Herkesin bu anlamda sözlerine, söylediklerine dikkat etmesi lazım. Artık öyle herhangi bir şekilde manşet atarak ne Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar vermek, ne Türkiye'nin siyasi iradesine, hükümete ayar vermek mümkün değildir. Herkes bunu aklına koysun.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Suyun altından çok sular geçti, köprünün altından çok sular aktı. Türkiye'de bundan sonra sivil irade, yani hükümet, milletin vermiş olduğu yetkiye dayanarak işinin başındadır. Millet, milli iradenin yegane koruyucusu, yegane kollayıcısıdır. 15 Temmuz'da da bunu göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri de hükümetin, sivil iradenin, milletin görev vermiş olduğu, yetkilendirmiş olduğu iradenin emrinde görevlerini yapan Türkiye'nin önemli kuruluşlarından birisidir. Siyasetin içerisine asla girmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kimsenin de siyasetin içine sokmaya gücü yetmez

BARZANİ'NİN ZİYARETİ

Başkanı Barzani'nin ziyareti sırasında IKBY bayrağının göndere çekilmesi) İlk kez çekilmiyor. Sayın Barzani, Türkiye'ye her geldiğinde bu diplomatik uygulama yapılmıştır. Hem Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin bayrağı hem Irak bayrağı hem de Türk bayrağı, üç bayrak asılmıştır. Dolayısıyla önceki uygulamalarda da böyle olmuştur. Daha önceki ziyaretlerde de aynı uygulama olmuştur, bu uygulama diplomatik teamüllere uygundur.

FETÖ ELEBAŞININ KAÇMA PLANI

ABD'deki FETÖ elebaşının Kanada'ya kaçması ihtimaline ilişkin ciddi istihbarat bilgileri var. Bunu ABD ile de paylaştık. Umut ediyorum ki, gerekeni yaparlar.

RAKKA OPERASYONU

ABD'ile Rakka operasyonuyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Herhangi bir anlaşma şu anda yok. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Bu operasyonlar Türkiye'nin güvenliğini sağlamak içindir.

YORUMLAR 24
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınız olsun galipolan allahtır.
    Cevapla
  • Alçakhainler 7 yıl önce Şikayet Et
    Aramızda provakatörler var aman dikkat bu hainleri kaale almayınve bu yorumları çıkaranlara değer vermeyin
    Cevapla
  • Raşit 7 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteye kayyum atarsın olur. Yapılmadı değil amaç başkaysa bilemem. Hayırlısı bakalım altından neler çikacakkk
    Cevapla
  • haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    Askerler de bizim evladımız.Üç beş çapulcunun emrini mi dinleyecekler yoksa Türk milletinin isteğini mi? Kendileri uşaklıklarını parayla bastırmaya çalışıyor herhalde.Aydın Doğan'ın geçmişi Ermenilere dayanıyor gibi. Baksana vatana yapmadığı kötülük kalmadı.
    Cevapla
  • mardini 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede ihanet bir türlü sonlannamıuor. fetö gidiyor pkk geliyor pkk gidiyor hürrüyet düşmanı doğan mdyası toslamalrı geliyor ogidiyor darbe geliyor o gidiyor yargı busefer hepsini arattırıyor. asıl mesele yargıdır. yrgı bu haberi sonuna dek cezalandrıramazsadarbecilerde balyoz gibi Ergenekon gibi sırıtarak doşarı çıkacaklar. fetöcü hain gardıyanların çoğu pkk yanlısı memurların çoğu gerei döndü bile. yani yargı hala temiz değil. tehikelidir. darbeden yana ağırlığı vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Alçakça anlaşmayı duyurdu!