Cumhurbaşkanı 3 kişi için af yetkisini kullandı!

Adalet Bakanlığı'na son iki yılda 636 kişi için yapılan af başvurusundan 6'sı, Cumhurbaşkanlığı'na iletildi, bunlardan 3 kişiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak affetti.

Cumhurbaşkanı 3 kişi için af yetkisini kullandı!
Cumhurbaşkanı 3 kişi için af yetkisini kullandı!
GİRİŞ 10.03.2017 15:54 GÜNCELLEME 10.03.2017 16:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı'na son iki yılda 636 kişi için yapılan af başvurusundan 6'sı, Cumhurbaşkanlığı makamına iletildi, bunlardan 3 kişiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanarak affetti.

HDP Batman Milletvekili Aşye Acar Başaran'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilme talebi ile yapılan başvurular hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine yanıt verildi.

3 KİŞİ İÇİN AF YETKİSİNİ KULLANDI!

Adalet Bakanı Bozdağ'ın imzası ile verilen yanıtta, bakanlık kayıtlarının incelenmesinden, 10/08/2014 ila 06/04/2016 tarihleri arasında hükümlüler tarafından affedilme talebine ilişkin olarak 636 başvurunun yapıldığı, başvurulardan 6'sının Cumhurbaşkanlığı makamına iletildiği ve Cumhurbaşkanının bu başvurularından 3'ünde af yetkisini kullandığı belirtildi.

ÜÇÜ DE AĞIR HASTA

Yazıda, affedilen hükümlülerden birinin bitkisel hayat durumunda olduğu ve 'silahla yaralama' suçundan, gözde ışık hissi olmayan hükümlünün ise 'yağma, yağmalamaya teşebbüs, tehdit ve tefecilik' suçundan, felç durumunda bulunanın hükümlünün de 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlarından hükümlü olduğu belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 27
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    faizi kaldir
    Cevapla
  • muhtar 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet, kendisine karşı işlenen suçları affetmeli. Bana zarar veren suçlu bana sorulmadan affedilemez. Rahşan affın dönmemeli bu işler
    Cevapla
  • Realist 7 yıl önce Şikayet Et
    kurbanların desturu alınıyor mu bu işte çok merak ediyorum, idam isterken ne okuyoruz burada ilginç...
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Birazda cinayetlere kurban olanların yakınları düsünelim. hic bir mahkum af edilmemeli bence ve idam geri gelmelidir. Böylece ceza kanunu belki ciddi alınır.
    Cevapla
  • Emin 7 yıl önce Şikayet Et
    Faiz, neden kaldirilmiyor
    Cevapla
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen herkez faizin kalkmasını ister ama dünya düzeni böyle işliyor, ha deyip de sen kaldırmaya kalkarsan batarsın. faizi kaldırabilmek için vergiyi bile kaldırıp kendine yetecek kadar gelirinin olması lazım. oda çok mümkün değil...
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Kalkarsa devlet çöker ne yaptın sen
    Cevapla
  • HakKan 7 yıl önce Şikayet Et
    İcraatları bir yemek gibi düşün kardeşim. Her şeyin bir sırası ve kaidesi var.Hepsi zamanla.Bize düşen gerekirse soğan ekmek yemek devletimize bayrağımıza Reisimize sahip çıkmak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu