Esed'den ABD'ye 'Münbiç' mesajı!

ABD askerlerinin Münbiç'e konuşlandırılmasına Beşşar Esed'den tepki geldi.

Esed'den ABD'ye 'Münbiç' mesajı!
Esed'den ABD'ye 'Münbiç' mesajı!
GİRİŞ 11.03.2017 12:08 GÜNCELLEME 11.03.2017 13:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşla ilgili Çin televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Esed, savaşın 2017 yılında bitmesini umduğunu söyledi.

CENEVRE BİR ADIM

Cenevre'de muhaliflere yürütülen görüşmelerin herhangi bir sonuç vereceğine inanmadığını söyleyen Esed, "Fakat bu uzun bir yol ve Cenevre görüşmeleri de bu yolda atılan bir adım." ifadelerini kullandı. Esed, Suriye'de çözüm için diyalog kanallarınin genişletilmesinin yanı sıra, 'teröristlerle savaşın' da gerekli olduğunu söyledi. Beşşar Esed, Suriye'nin gelecekteki politik sistemini yine Suriyelilerin belirleyeceğini söylerken, istedikleri sistemle ilgili referandum yapılacağını belirtti.

ABD'YE MESAJ: RIZAMIZ YOK

Beşşar Esed verdiği röportajda yeni ABD yönetimine de mesajlar gönderdi. Esed, Trump'ın göreve geldiğinde söylediği 'DEAŞ'la savaşa öncelik verme' sözleriyle ilgili henüz somut bir adım göremediklerini ancak bunun gerçekleşmesini umduğunu ifade etti.

ABD'nin PYD/PKK öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte düzenlemeyi planladığı Rakka operasyonu için Münbiç'e yerleştirilen ABD birlikleri hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Esed, ABD askerlerinin Münbiç'te konuşlanmasına Şam yönetiminin rızası olmadığını söyledi.

"YIKMAKTA ÇOK İYİLER"

Esed, ABD'nin Suriye'deki varlığı ile ilgili olarak, "DEAŞ'la mi savaşacaklar? Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ta kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Suriye Ordusu'nun Rakka'ya çok yakın bir konumda bulunduğunu söyleyen Esed, bir sonraki hedefin Rakka'nın özgürleştirilmesi olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 11
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık Hükümetimiz suriye, İran ve Irak hükümetleri ile anlaşmalı ve beraber hareket etmeli. Bizde katil esad söylemlerini bırakıp, esed suriyeli muhalifleri anlaştırmalıyız. Aksi halde ABD ve Rusya ya çok güvenirsek. yarın Ülkemizde Allah korusun aynı akibete ugrayabiliriz.
    Cevapla
  • Fiyonk 7 yıl önce Şikayet Et
    O anlaşmalı dediğin ülkeler zaten birbirleri ile anlaşmışlar.
    Cevapla
  • ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    yiğit kahraman esad ne vatansever insansın ayakta alkışlıyorum.. zafer seninledir kahrolsun emperyalizm ve onların gönüllü uşakları..
    Cevapla
  • Karaca 7 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman esadmı :) Allah akıl versin o mazlumların hakkınıda verecekmi yorumun
    Cevapla
  • Galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi vatanseverlikten bahsediyorsun. Ülkede Suriye limi kaldı. Allah kimsenin başına vermesin
    Cevapla
  • «««KARA»»» 7 yıl önce Şikayet Et
    tavsan. daga kusmus dagin haberi olmamis
    Cevapla
  • ordu 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye ordusu mu??? öyle bişiy mi var?
    Cevapla
  • VATANSEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    Seni kim TAKIYOR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor