Çanakkale'de en çok şehit veren köy

Çanakkale Savaşı'nda en fazla şehit veren köy, Kastamonu'nun Araç İlçesine bağlı Güzlük köyüydü.

Çanakkale'de en çok şehit veren köy
Çanakkale'de en çok şehit veren köy
GİRİŞ 20.03.2017 09:11 GÜNCELLEME 20.03.2017 09:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

 1915'te yaşları 15-20 arasında olan 40 köylü, Çanakkale'ye gitti ve savaştı. 35'i şehit düştü, 2'si kayboldu. Ali Usta, Mehmet Elmacı ve Cuvalcı Akman ise sağ salim geri döndü. Köylü, kahramanların köyde toplanıp savaşa gittikleri mevkiye Karakışla adını koydu. Onların hatırasını hiç unutmadı. Her yıl 18 Mart'ta Karakışla'da anma düzenlendi.

EN ÇOK KASTAMONU ŞEHİT VERDİ

Her yıl gittikleri Karakışla'ya karanfiller bıraktıklarını belirten 23 yıllık muhtar Mustafa Satıcı, "Onlar bizim gururumuz, umudumuz, geleceğimiz oldular. Köy kayıtlarında şehit sayımız 37" dedi. Güzlük Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Satıcı ise "Kastamonu, Çanakkale Savaşı'nda Türkiye'nin en çok şehit veren illerinden biri. 2 bin 425 kahramanımız şehit düştü. Onlar bizim için koca yürekli birer kahramandır" dedi.

Sabah

YORUMLAR 12
  • Ozan ELMACI 7 yıl önce Şikayet Et
    Gurur verıcı bır tablo emegı gecen tum hemserlerize tesekur ederım
    Cevapla
  • araçli 37 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet gercekten güzel bi organizasyon olmus programi yapanlarin eline saglik ama burda görüyorum ki canlarini bu vatan ugruna seve seve feda eden şehit ve gazi torunlari devlet tarafindan yetim birakildigini ğörüyorum yazilan yorumlardan 18 mart günü öncelik şehitleri anmaktir devlet erkaninin baska bir mazereti olamaz bu programa umursamayan devlet erkanini vijdaniyla basbasa birakiyorum bu yapilanlari gazete ve haber programlarinin takip etmesini bekliyorum
    Cevapla
  • YUNUS EMRE 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi araçlı olarak gurur duyuyorum ama güzlüklü diye yorum yapan arkadaşımın yorumunun dikkate alın masını isterim çünkü böyle güzel organızasyonları devlet büyüklerin desteği çok önemlidir
    Cevapla
  • BAYRAM ELMACI 7 yıl önce Şikayet Et
    Katılan tüm konuklara ,Karabük üniversitesi ve Kastamonu üniversitesi öğrencileri nede katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.Güzel köyümüze her sene bekleriz. KÖY MUHTARIMIZDA BİZLERİ EKSİKSİZ AĞIRLADIĞI İÇİNDE TEŞEKKÜRLER.
    Cevapla
  • yavuz selim 7 yıl önce Şikayet Et
    hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum güzel araç ilçemizde güzel Kastamonu muzda böle güzel organizasyonları duydukça çok gururlanıyorum . ama lütfen siyasileştirmeyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü