İşte keşif raporu! 21 metre uzaklaşabildi

Darbe gecesi ÖKK’da yaşananlara ilişkin keşif raporu mahkemeye sunuldu. Ömer Halisdemir’in, olay noktasından ancak 21 metre uzaklaşabildiği belirlendi.

GİRİŞ 18.05.2017 10:04 GÜNCELLEME 18.05.2017 10:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Darbe gecesi ÖKK’da yaşananlara ilişkin keşif raporu mahkemeye sunuldu. FETÖ’cü Semih Terzi’yi 3 kurşunla öldürdükten sonra şehit edilen Ömer Halisdemir’in, olay noktasından ancak 21 metre uzaklaşabildiği belirlendi.

15 Temmuz gecesi cuntacı general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin keşif raporu, davanın görüldüğü Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Raporda olay yerine ilişkin krokiye de yer verildi.

Silopi’de görevli FETÖ’cü Tuğgeneral Semih Terzi ve ekibi saat 02.16’da 2 helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na geldi. Krokide gösterilen helikopterler, 8 ve 9 numaralarla işaretlendi. Terzi’yi ÖKK’ya getiren 8 numaralı helikopterin karargah binasına uzaklığı 119 metre, gece boyunca milli unsurlara kurşun yağdıran 9 numaralı helikopterin uzaklığının ise 146 metre olduğu görüldü.

HALİSDEMİR 21,3 METRE KOŞTU

Helikopterden indikten sonra beraberindekilerle karargah binasına ilerleyen Terzi’ye Ömer Halisdemir 3 el ateş etti. Hain tuğgeneral, karargaha 19,5 metre kala yere yığıldı. Terzi’nin vurulduğu nokta ise krokide 4 numara ile işaretlendi. Halisdemir daha sonra ise karargah binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. Cuntacıların hedefindeki Halisdemir, açılan ateş sonucu yere düştü. Bu nokta ise 3 numara ile gösterildi. Halisdemir’e ilk kurşunların isabet ettiği nokta ile Terzi’nin vurulduğu yer arasında 21,3 metre mesafe olduğu belirtildi.

ŞEHİDİ 13 METRE SÜRÜKLEDİLER

Ağır yaralanan Halisdemir, darbeciler tarafından düştüğü ağaçlık alandan karargah binası önüne taşınmıştı. Bu nokta ise krokide 2 numara ile gösterildi. Rapora göre Halisdemir, 13,3 metre sürüklenerek bina önüne getirildi. Halisdemir’in sürüklenerek getirildiği bu nokta ile Terzi’nin vurulduğu yer arasındaki mesafenin 8, karargah binası girişi arasındaki mesafenin ise 12,5 metre olduğu tespit edildi. Raporda ayrıca, ÖKK’ya girmeye çalışan milli unsurlara ateş açılan ana nizamiye ile karargah binası arasındaki uzaklığın da 780 metre olduğu bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR 9
  • Uzun subay kim 6 yıl önce Şikayet Et
    twitterda mahkemede 1sağlık görevlisi" Halisdemirin yanına geldiğini Halisdemirin karnından vurulduğunu ama yaşadığını ona yardım ederken uzun boylu bir subayın gelip 2el ateş edip Halisdemiri şehit ettiği yazıyor".
    Cevapla
  • Gıpda 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim bir şehide gülmek bu kadarmı yakışır bir bedir aslanı gibi CENNETE koştu..
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun Aziz şehidim.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    mekanın cennet olsun kahramanlar kahramanı.
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    meclis binası veya özel kuvvetler komutanlığına helikopter veya uçak silahla saldırı yaptığında savunma sistemi olmalı derhal saldıranlar vurulmalıydı.askerler köprüyü kapatmış milleti korkutup kaosa zemin hazırlamıştı.hükümet 10 dk süre verip derhal kalkışmayı bitir emri vemeliydi köprüdeki darbecilerin etrafı 4 helikopter ve panzerlerle sarılmalı ve darbeciler vurulmalıydı öyle milletle dalga geçmek korku yaratma kesinlikle kabul edilemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı