Suriye, ABD'nin 'vurduğu' üsse geri döndü!

ABD'de yayın yapan NBC televizyonuna göre, Esed rejimi, savaş uçakları ve personelini, ABD'nin nisanda hava saldırısı düzenlediği El Şayrat üssüne yeniden konuşlandırmaya başladı.

Suriye, ABD'nin 'vurduğu' üsse geri döndü!
Suriye, ABD'nin 'vurduğu' üsse geri döndü!
GİRİŞ 24.05.2017 15:34 GÜNCELLEME 24.05.2017 15:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD 7 Nisan'da Suriye'de El Şayrat üssünü sözde 'Esed'i yaptığı kimyasal katliamdan dolayı cezalandırma' iddiasıyla Rusya'ya haber verdikten sonra vurmuştu. ABD'nin bu hamlesi Esed'i rahatlatmış gelen tepkiler son bulmuştu.

ÜS FAALİYETE GEÇTİ BİLE

ABD'li savunma yetkililerinin NBC'ye verdiği bilgiye göre, Suriye ordusu, Humus yakınlarında yer alan El Şayrat üssünün hava saldırısında tahrip olan altyapısının bir kısmını tamir edip Su-22 ve MiG-23 uçaklarını yeniden buraya konuşlandırmaya başladı.

Yetkililerden biri, "Yakında yeniden oradan uçmaya başlayacaklar" dedi.

2 AY GEÇMEDEN 

ABD Deniz Kuvvetleri, Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah kullanmasından sonra 7 Nisan'da Başkan Donald Trump'ın emriyle El Şayrat üssüne Tomahawk füzeleri fırlatmıştı. ABD'nin füze saldırısı, Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Akdeniz’ den Suriye’ye füzeler ateşlendiğinde Rusya’nın Suriye’de konuşlandırdığı S-300 ve S-400 hava savunma sistemi bataryalarının neden karşılık vermediği sorusu Trump ile Putin arasında ‘danışıklı dövüş’ şüphesini gündeme getirmişti.

YORUMLAR 4
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    hep söylerim eset yezidi batı ve amerikanın ajanıdır bi taraftan rusyaya yanaşarak koruma alıyor üte taraftan amerikanın ortadoğuya yerleşmesi için zemin hazırlıyor bütün bunlar üst aklın yüz yıllardır yaptığı planlardır. açık söylemelersede artık aleni haçlı yahudi kardinallerinin biraraya geldiği top yekün müslümanlara savaş açtıkları alenidir. ne varki bunu ordular değil cepheler değil ajanları vastasıyla içimizdeki vatan hainlerine yaptırıyorlar. müslümanım deyip hala bu yezitlerin yanında yer alanlara yazıklar olsun.
    Cevapla
  • analize bak 6 yıl önce Şikayet Et
    100 milyon dolarlık füze saldırısını esedi rahatlatmak için yapmış heee oldu. analize bak hizaya gel. rusyanın yardımı ile bombalara kaçlı güçlendirilmiş havalanı pisti ve hangarlar ve zehirli gaz depoları. sonuçta bombalar sığınak delici olmadığı için etkisi kısıtlı olmuş tabi. olan bu. eğer abd sadece yüksek irtifadan atılan bombaları kullansaydı s400 radarlarından kaçamazdı asla. Dünya yuvarlak olduğu için s400 alçaktan uçan hedefleri 80 km den öteden göremiyor. göremediği füzeyi de vuramıyor anladın mı evladım
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Esad,iran, rusya, ab,ingiltere ve abd hepsi siyonist kafir iblis yahudilerin uşağı olmuş.Ya kafire ölüm, yoksa bitmez bu zulüm. Allahu Ekber. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Allahu Ekber.
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten yoklardi. bos yerleri bomlamislardi.daha guclu donnnduler. ancak muslumanlari sivilleri muhaliflere suikast duzenlerler.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi