Kritik davada mahkeme başkanını çıldırtan olay

Genelkurmay çatı davası bazı avukatların gelmemesi nedeniyle geç başladı. Görevini yapmayan müdafiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Kritik davada mahkeme başkanını çıldırtan olay
Kritik davada mahkeme başkanını çıldırtan olay
GİRİŞ 29.05.2017 10:59 GÜNCELLEME 29.05.2017 11:15
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada, bugün savunma yapması beklenen sanık Mehmet Partigöç'ün avukatı duruşmaya gelmediği için savunması alınmadı. 

Mahmeme Başkanı Dik, sanık avukatlarından bazılarının hazır bulunmamasına "Çocuk oyuncağı mı?" diyerek sert tepki gösterdi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin açılan çatı davada, bazı sanıkların avukatlarının huzurda hazır bulunmaması nedeniyle duruşma geç başladı. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, Baro tarafından görevlendirilen ve görevini yapmayan müdafiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın altıncı celsesi başladı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya sanıklar, taraf avukatları, müştekiler ve sanık yakınları katıldı.

PARTİGÖÇ'ÜN AVUKATI GÖREVİNDEN ALINDI

Bugünkü celsede sanıklardan eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün savunması, avukatının huzurda hazır bulunmaması nedeniyle alınamadı. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, Partigöç’ün müdafisinin savunmasının alınacağını bilmesine rağmen hazır olmadığı ve mazeret bildirmediği için Baro’dan yeni müdafi atanmasını istedi. Dik, Partigöç’ün avukatının gelmesi durumunda öğleden sonra savunmasının alınabileceğini söyledi.

"HAZIR DEĞİLİM"

Savunmaların alınmasına isim listesine göre devam edildiğini kaydeden Dik, bir sonraki sanığa savunma yapıp yapmayacağını sordu. Bir sonraki sanığın da savunması, avukatı huzurda hazır bulunmadığından alınamadı. Bazı sanıklar ise müdafi avukatının hazır bulunmasına rağmen 'hazır değilim' diyerek savunma yapmak istemedi.

BAŞKAN'DAN SERT TEPKİ

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Dik, "Bugünden sonra savunmasını yapmayan susma hakkını kullanmış olacak. Ben iddianameyi size 2 ay öncesinden tebliğ ettim. Beyanını alır çıkarız. Çocuk oyuncağı değil bu. Gelmeyen avukat hakkında da suç duyurusunda bulunacağız" diyerek uyarıda bulundu.

Dik, Baro tarafından görevlendirilen ve görevini yapmayan müdafiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

EŞİNE YAZDIĞI NOTTA İTİRAF ETMİŞTİ

Mehmet Partigöç eşine yazdığı notla darbe girişimini itiraf etmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • çeokla 6 yıl önce Şikayet Et
    aga direk idam edeceksin bak mahkemede nasıl ötüyorlar, hiç uğraşma , direk idam ver
    Cevapla
  • Koray 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu davaların sonunda Türk Mahkemeleri resmi olarak uzaylıların varlığını ispat edecek. Meclise, Emniyete, Özel Harekata, Cumhurbaşkanlığına bomba atan pilotlar bile benim darbeyle alakam yok dediler. Darbe olalı bir yıl geçti ama bunca görüntüye, telsiz kaydına, milyonlarca görgü şahidine ramen tek bir ceza alan yok.
    Cevapla
  • Koray 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbeden sonra dışarıya kaçanlar, özellikle Yunanistana gidenler için 10 günde karar verdiler. Yıl dönümü oldu darbenin daha ortada bir tek suçlu yok. Meclise bomba atan, Özel harekata bomba atan, kamera kayıtları önünde insanları şehit edenler var. Karar vermek için daha nasıl bir delil gerekiyor anlamakta zorlanıyoruz artık Sn.Hakimlerimiz adalet bekçilerimiz.
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Ceza almayacaklarını biliyorlar.Bu hainler bizim vergilerimizle hapiste kral hayatı yaşıyorlar.Aldıkları maaş da cabası.Yazıklar olsun görevini yapmayanlara.Hainleri toplu imha edelim.
    Cevapla
  • YANLIŞ ANLAŞILMA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazı okurlar avukatların talimat aldığı yönünde beyanda bulunmuşlar. Ancak gelmeyen avukat CMK avukatı yani devlet tarafından görevlendirilen avukat. bu duruşmalar için 600 TL alacağım diyerek açıkçası sallamıyorlar. Sanıkların özel olarak tuttukları avukatlar değil. avukatlar için fetö avukatları tabiri de hiç hoş değil. avukatlar suçu değil suçlu olarak itham edilen kişiyi savunur ve karara kadar herkes suçsuzdur!
    Cevapla
  • Wert 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu dava para düşünülecek bir dava mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!