Emre Uslu hakkında şok gerçek ortaya çıktı

FETÖ'cü Emrullah Uslu, master ve doktora eğitimi almak bahanesiyle yurt dışında geçirdiği süre boyunca devleti yaklaşık 160 bin dolar zarara uğrattı.

Emre Uslu hakkında şok gerçek ortaya çıktı
Emre Uslu hakkında şok gerçek ortaya çıktı
GİRİŞ 02.06.2017 14:44 GÜNCELLEME 02.06.2017 14:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliğinden aranan Emrullah  Uslu'nun, master ve doktora eğitimi almak bahanesiyle yurt dışında geçirdiği süre  boyunca devleti yaklaşık 160 bin dolar zarara uğrattığı belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ firarisi olan ve kamuoyunda  "Emre Uslu" diye tanınan eski polis Emrullah Uslu, ilk olarak terör konusunda  master yapmak için, gerekli harcamaları Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden  karşılanmak üzere 2001-2003 yıllarında ABD'nin New York şehrindeki John Jay Ceza  Adaleti Bilimleri Fakültesinde görevlendirildi.

Uslu, yüksek lisans eğitiminin ardından Sam Houston State  Üniversitesinde doktora eğitimine devam edebilmek için yine harcamaları Emniyet  Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanmak üzere 2 yıl daha yurt dışında kaldı.

Daha sonra ABD Utah Üniversitesinde terör örgütleri konusunda çalışma  yapması için 2005-2006 yıllarında 1 yıl süreyle geçici görevlendirilen Uslu'ya,  üniversite tarafından bu süre içinde ayrıca maaş ödemesi yapıldı. Uslu'nun diğer  özlük hakları da devam ettirildi.

Uslu, terör örgütleri çalışmasını bir yılda tamamlayamadığından tüm  masrafları ilgili üniversite tarafından karşılanmak ve diğer özlük hakları devam  etmek kaydıyla 2006'da 4,5 ay daha geçici görevlendirmeyle yurt dışında bulundu.

9 DOKTOR RAPORU SUNDU

Söz konusu çalışmasını bu süre içerisinde de tamamlayamayan Uslu, aynı  imkanlarla ve harcırahsız olarak son kez Ocak-Haziran 2007 döneminde yurt dışında  geçici olarak görevlendirildi.

Yurt dışı görevlendirmeleri Haziran 2007'de sona eren Uslu, 9 doktor  raporu alarak ülkeye dönmedi.

Uslu'nun Haziran 2007 ile Nisan 2009 tarihlerinde aldığı raporların  içeriklerinde "Sırt ve bel ağrıları nedeniyle işe gidemez" ve "uçakla veya uzun  yolculuk yapamaz" gibi nedenler yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kendisine verilen azami süre içerisinde  eğitiminde başarılı olamadığını tespit ettiği Uslu'nun geri çağrılmasına karar  verdi.

160 BİN DOLAR

Ağustos 2009'da memuriyetten istifa eden Uslu'ya, "Yurt dışı eğitim  dönüşü mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmediği" ve "Master ile doktora  programlarını tamamladığına ilişkin bir belge bulunmadığı"ndan devleti yaklaşık  160 bin dolar zarara uğrattığı belirlenerek, borç çıkartıldı. Ancak Uslu'nun  bugüne kadar borcunu ödemediği öğrenildi.

Uslu, 1997'de Polis Akademisinden mezun olduktan sonra değişik  birimlerinde görev aldığı emniyet teşkilatından 2009'da istifa etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bunları kiliselerde ayin yaparken gorurseniz sasırmayın
    Cevapla
  • Ibarm 6 yıl önce Şikayet Et
    Haram olsun 70 milyon insanın hakki var o parada
    Cevapla
  • YurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Suçlusu kimmiş?
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Utah Üniversitesinde terör örgütleri konusunda çalışma yapması için 2005-2006 yıllarında 1 yıl süreyle geçici görevlendirilen Uslu kaliteli bir terörist olarak karşımıza çıkmıştır.
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hirsizlar, milletin mali bu, zehir zikkim olsun. Rabbim iyiki sizleri basa getirmedi. Gelseydiniz kainattaki en buyuk zul ve zulum olurdu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor