Jandarma ve Donanma komutanları belli oldu

Jandarma Genel Komutanlığı'na Korgeneral Arif Çetin, Donanma Komutanlığı'na Koramirel Ercüment Tatlıoğlu atandı.

Jandarma ve Donanma komutanları belli oldu
Jandarma ve Donanma komutanları belli oldu
GİRİŞ 19.08.2017 19:11 GÜNCELLEME 19.08.2017 20:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Orgeneral Yaşar Güler’den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı görevine Korgeneral Arif Çetin atandı.

690 sayılı kanun hükmünde kararname ile tümüyle İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarmada 60’lı yıllardan bu yana ilk kez ‘kuvvet komutanlığı’ heyecanı yaşanıyor.

Jandarma’da orgeneral kadrosu bulunmadığı için komutan Kara Kuvvetleri’nden seçiliyordu. Bu defa ise orgeneral şartı kaldırıldığı için teşkilat bünyesinden korgeneral rütbesinde atama yapıldı. Komutanlığa sivil bir ismin atanabileceği de konuşuluyordu.

Arif Çetin, geçen yılki YAŞ toplantısı ile 'Korgeneral' rütbesine terfi etmiş ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

15 TEMMUZ GECESİNİN KAHRAMANLARINDAN

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı karargah binasını darbecilerden ele geçirme operasyonu yöneten Arif Çetin, 2016 YAŞ toplantısı ile Korgeneral rütbesine terfi etmiş ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

Çetin'in 31 Temmuz 2016'da atandığı bu görevi yaklaşık bir yıl sürdü. Çetin bu kez Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Güler'in yerine Jandarma Genel Komutanı oldu. Çetin görevine 30 Ağustos tarihi itibarıyla başlayacak.

DONANMA KOMUTANI ERCÜMENT TATLIOĞLU

Donanma Komutanlığına Koramiral Ercüment Tatlıoğlu atandı.

YORUMLAR 13
  • askerde emir zincir 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar askerde istifalar, emir komuta zincirinde celiski olmasin diye, bir ordu komutani en üst rütbede olmasi lazim
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah güvenilir komutanlardır.
    Cevapla
  • Ugur 6 yıl önce Şikayet Et
    İstifa edecekler yada emekliliklerini isteyecekler ki bize vatan sevgisine sahip asker gerekiyordu ve oldu!!!
    Cevapla
  • Talat 6 yıl önce Şikayet Et
    Diğer komutanlar vatan hainimiydi?. Neyin kafasındasınız birader devletçi olun biraz partici değil.
    Cevapla
  • Abı 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin gücü ve kudreti ordumuzla özdeştir.Düşmanlar ordumuzda zaafiyet var mı diye bakarak ona göre politika belirliyor.Devletimizin ve yöneticilerimizin en temel görevi ordumuzu teknolojik olarak yenilemek ve orduyu güçlü yapan en alt kademeden en üst kademeye kadar vatanına,milletine ve dinine bağlı subay ve asker yetiştirilmesini sağlamaktır.Bunun için yöneticilerimizin birinci görevi budur ve ihmali felakete sebep olabilir.Atamaların kılı kırk yararak yapılması gerekir.Yeni komutanımız vatanımıza milletimize hayırlı olsun.Vatan yeni komutanımızdan büyük hizmetler bekliyor,inşallah.
    Cevapla
  • ilahiyatci 6 yıl önce Şikayet Et
    hayirli olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek