TSK'dan yeni konvoy: Güneye kadar indiler!

Türkiye'nin başlattığı 'stratejik operasyon' kapsamında hazırlanan askeri harekat planı çerçevesinde, bölgede 12 gözetleme ve güvenlik bölgesi kurulacak.

GİRİŞ 31.10.2017 10:11 GÜNCELLEME 31.10.2017 10:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Astana’da varılan uzlaşmayla Suriye’nin İdlib kentine giren Türk askeri, 3’üncü gözlem noktasını kuruyor. Bu kapsamda askeri bir heyetin şehir merkezinin güneyinde eski bir askeri üssü incelediği iddia edildi.

TSK’DAN YENİ KONVOY

TSK’nın İdlib’e yönelik askeri sevkiyatları da devam ediyor. Önceki gün Reyhanlı bölgesinden geçen yeni TSK konvoyunun Kefr Lusin kasabası ve sonrasında Daret İzza’da görüldü. Tank ve zırhlı araçların bulunduğu konvoyun Simon Kalesi’ne gittiği belirtiliyor. Uzmanlar konvoyun kurulacak üsler için lojistik desteği sağladığını belirtiyor.

12 GÖZETLEME NOKTASI KURULACAK

Suriye'de İdlib çatışmasızlık bölgesini terörist unsurlardan temizlemek ve terör koridorunu kesmek için Türkiye'nin başlattığı 'stratejik operasyon' kapsamında hazırlanan askeri harekat planı çerçevesinde, bölgede 12 gözetleme ve güvenlik bölgesi kurulacak.

İdlib'in ardından başlaması planlanan Afrin ve Menbiç operasyonları da göz önünde bulundurularak hazırlanan askeri planda Suriye'deki stratejik harekat İdlib, Afrin ve Menbiç'e hakim 12 hassas noktadan yönetilecek.

Bu kapsamda İdlib-Afrin sınır hattının sıfır noktasında bulunan, Dar ta İzze'ye bağlı, hem İdlib'de hem de Afrin'de mücadele üstünlüğü sağlayacak kadar stratejik önemdeki Cebel Bereket dağında askeri konuşlanmayı tamamlayan Türkiye, burada da gözetleme ve güvenlik bölgesi kuracak.

Türkiye, İdlib'deki Ebu Zuhur ve Taftanas Askeri havalimanlarını da gözetleme ve güvenlik bölgesi çerçevesinde kontrol altına almayı planlıyor.

FIRAT KALKANI'NDAKİ TAKTİK

İdlib-Tel Rıfat güvenlik koridorunu açarak Afrin'i abluka altına alıp, terör örgütü YPG'nin Afrin ve Menbiç hattını da tamamen kesmeyi planlayan Türkiye, kritik noktalarda gözetleme-güvenlik bölgeleri ve birlikler kurarak harekatın diğer adımları için bölgeye yayılıyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nda da benzer taktiği kullanıp büyük başarı elde eden Türkiye, aynı zamanda askeri sevkıyatı da sürdürüyor.

YORUMLAR 7
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    halebe kadar inilsin halepliler geri taşınsın
    Cevapla
  • Levent 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırat kalkanı bölgesi ile idlib bağlanmalı afrin membiç ve halep alınmalı oraya yeni yerleşim bölgeleri kurulmalı halep türkmen şehridir alınan bölgelerde ya yeni devlet kurulmalı yada türkiye topraklarına baglanmalı
    Cevapla
  • mehmmet 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye elini çabuk tutmalı aksi halde pkk kaybedeceğini anlayında bölgeyi esede ve ruslara teslim eder kaçar
    Cevapla
  • Ali Suud 6 yıl önce Şikayet Et
    Yuz senede birkac us kurarlar. Rusya cok memnun olup dogalgaza zam yapar.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının torunları sahneye çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!