Kabe'de yeni inşaat çalışması!

Haremeyn İşleri Genel Müdürü ve Mescid-i Haram İmam Hatibi Dr. Abdurrahman Südeys'in verdiği bilgiye göre Zemzem kuyusunda rehabilitasyon 30 Ekim de başlıyor.

Kabe'de yeni inşaat çalışması!
Kabe'de yeni inşaat çalışması!
GİRİŞ 02.11.2017 16:06 GÜNCELLEME 02.11.2017 16:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yapılan proje iki bölümden oluşuyor. Bu proje ile imkan ölçüsünde zemzem ve kaynağına zarar vermesi muhtemel unsurları azaltmak ve daha kaliteli daha sağlıklı sunum yapabilmek.

Projenin birinci bölümünde, Kabenin doğu bölgesinde yani kabe kapısı tarafındaki tavaf alanında makam-ı İbrahim arkasında tavaf namazı kılınan bölgede zemzem hizmetlerini kolaylaştırmak için zemzem kuyusuna ulaşan 5 geçiş tünelinin inşası yapılacaktır. Bu tünellerin genişliği 8m, uzunluğu 120m olarak planlanmaktadır.

Projenin diğer bölümü ise; Mescidi Haram'ın alt zemininde zemzem kuyusunu korumaya yönelik yapılan eski yapılarından kalan beton ve demir tarzı malzemelerin ve çevresinin iyileştirilmesi, korunaklı ve sağlıklı hale getirilmesi yönündedir.

Bu aşamada Kuyunun iyileştirilmesi, kaçak ve sızmaların önlenmesi, dezenfektasyon işlemlerin yapılması için zemzem kuyusu etrafında güçlendirme çalışması yapılacak. Bunun için de beş metrelik bir kazı çalışması başlamış durumdadır.

Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan yedi aylık bu projenin Umreye gelen insanların daha duyarlı ve daha anlayışlı davranmalarını izdihamlara sebebiyet verecek ortamlardan kaçınmaları öneriliyor.

YORUMLAR 3
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek merak ettiğim yıllardır devam eden ve bitmek bilmeyen bu inşaatın ne zaman sona ereceği.
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar kuzu gibi milleti güdüyorlar.Kafalarına göre yol kapatıp geçiş veriyorlar.İzdiham olmaması için önce askerlerini adam etsinler.Geçen yıl gittiğimde izdihamda kalmıştık.Tamamen polislerin zamansız planlaması idi.Yaptıkları ise sadece elindeki karton ile izdihamda kalanlara serinletmeye çalışmaktı.Tabii kendileri duvar üstünde tuzu kuru idi.
    Cevapla
  • Sefa7 6 yıl önce Şikayet Et
    islam ülkeleri bu işleri iyi takip etmeli. bu suudlara güven olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!