Kahraman'ın eleştirdiği vişneli tayfır tatlısı nedir? Tarifi...

Meclis restoranları menüsünde vişneli tayfır adıyla yer alan tatlı, İsmail Kahraman'ın eleştirileri sonucunda menüden çıkarıldı. Bir anda gündem olan vişneli tayfır tatlısı nedir? İşte, vişneli tayfır tatlısı tarifi...

Kahraman'ın eleştirdiği vişneli tayfır tatlısı nedir? Tarifi...
Kahraman'ın eleştirdiği vişneli tayfır tatlısı nedir? Tarifi...
GİRİŞ 20.11.2017 11:00 GÜNCELLEME 20.11.2017 11:45

Tatlıyla ilgili çıkan habere göre;  İsmail Kahraman, TBMM'ye ait Ala Restaurant'ta geçtiğimiz haftalarda yemeğe gitti. Menünün tatlı bölümünde ‘Vişneli Tayfır' yazdığını gören Kahraman, “Bu nasıl tatlı ismi… Bizim baklavamız, aşuremi, sütlacımız var” dedi. Söylenene göre başkanın eleştirisi üzerine TBMM'de ve Meclis'e ait sosyal tesislerde, menüden “Vişneli Tayfır” çıkartıldı. Bu olay üzerine vişneli tayfır vatandaşlar tarafından en çok arananlar arasına girdi. İşte, vişneli tayfır tatlısı tarifi ve püf noktaları...

vişneli tayfır tatlısı

VİŞNELİ TAYFIR TARİFİ

Malzemeler:

-Vanilyalı puding (1 paket)

-Vişne suyu (2,5 bardak)

-Bisküvi (1 paket)

-İrmik (5 yemek kaşığı)

-Süt (4 bardak)

-Şeker (10 yemek kaşığı)

Yapılışı:

İlk olarak tencerenin içine sosları hazırlamak için bir paket vanilyalı pudingi ve vişne suyunu boşaltın. Tencereye boşalttığınız vanilyalı pudingi ve vişne suyunu koyulaşana kadar karıştırın ve pişirin.

Ardından hazırladığınız karışımı geniş bir tepsiye dökün. Cam kaba koyduğunuz karışım soğurken, 1 paket bisküviyi rondodan geçirin. Rondodan geçirdiğiniz bisküviyi, hazırladığınız cam kabın içerisindeki karışıma dökün ve son olarak bir tencereye irmik, şeker ve süt koyun.

Tenceredeki irmiği, sütü ve şekeri koyulaşana kadar pişirin ve karıştırın. Ardından sıcaklığı geçtikten sonra bisküvilerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına koyun ve yaklaşık 1 gün boyunca dolapta bekletin.

Afiyet Olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı