Türkiye'den bir Trump açıklaması daha!

ABD Başkanı Trump'ın YPG'ye silah verilmeyeceğini söylemesini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Trump'ın sözünü tutmasını bekliyoruz" dedi.

Türkiye'den bir Trump açıklaması daha!
Türkiye'den bir Trump açıklaması daha!
GİRİŞ 25.11.2017 13:46 GÜNCELLEME 25.11.2017 15:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede YPG'ye silah vermeyeceklerini söylediği yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine ise Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Elbette Sayın Trump'ın bu sözünü tutmasını beklemek en doğal hakkımız. Müttefik bir ülkeden esasen bizim beklentilerimiz son derece nettir. Ve çok şey de istemiyoruz. Türkiye'ye pozitif ayrımcılık da istemiyoruz. 'Bize tehdit oluşturan ve Suriye'nin geleceğini riske atan terör örgütleriyle işbirliği yapmayın' diyoruz. Koskoca bir ülkenin bir terör örgütüyle işbirliği yapması zaten anlaşılır bir durum değil. Bir terör örgütüyle mücadele edilecekse Fırat Kalkanı Operasyonu'nda olduğu gibi biz kendimiz de yaparız, hem de çok etkili bir şekilde yaparız. Şu soruyu da son zamanlarda soruyoruz; Neden bizim Fırat Kalkanı ile DEAŞ'tan temizlediğimiz bölgelere 100 bin insan Türkiye'den gidiyor yaklaşık, 150 bin insan Suriye'nin değişik şehirlerden geliyor da YPG'nin kontrol ettiği bölgeye Türkiye'deki 300 bin Kürt'ten bir tane gidemiyor? Çünkü terör örgütünün yönettiği bir yere nasıl insanlar güvenip de gidecek? Çünkü o insanların, o Kürt kardeşlerimin evleri, tapuları her şeyleri elinden alınmış, nüfus belgeleri hepsi yakılmış, yıkılmış. Bir terör örgütüyle işbirliği yapmanın çok mahsurları var ve o terör örgütüne verilen silahlar bize yöneliyor. Sınırdan geçen YPG'li terörist sayısı ortada, hangi silahlarla geçtiği ve o verilen silahların PKK'nın eline geçtiği belgeleriyle ortada. Dolayısıyla bunu Cumhurbaşkanımız net bir şekilde daha bir kere daha Sayın Trump'a iletti, beklentimizi de söyledi. Sayın Trump da 'Net bir şekilde söylüyorum, ben talimat da verdim, bundan sonra silah verilmeyecek', tekrar konuşmanın ileriki aşamasında Sayın Trump bunu bir kere daha söyledi, 'Ulusal Güvenlik Danışmanıma da talimat veriyorum', zaten bu konuşmamızın tutanağını onlar da okuyacaklardır. Dolayısıyla 'Hiçbir silahın verilmesini istemiyorum, esasen bu saçmalığın çok daha önceden bitmesi gerekiyordu' diyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza silah verilmeyeceğini söylemiştir. Elbette bunu uygulamada görmek istiyoruz. Çünkü ABD gibi bir ülkenin terör örgütleriyle işinin olmaması lazım. Çünkü ABD'nin kendisi de terörden çok çekti, bizler de terörden çok çektik. Terör örgütleriyle işbirliği yerine müttefikler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerekiyor ki kalıcı olan budur."

 

 

TRUMP - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ ABD BASININDA!

Beyaz Saray, terör örgütü YPG'ye silah yardımının kesileceği konusunda bir açıklama yaptı. Washington Post, Türkiye'nin ilk açıklamasının Amerikan yönetiminde şaşkınlık yarattığını yazdı.

ABD’nin YPG’ye silah yardımın keseceği konusunda Beyaz Saray’dan da açıklama geldi. Beyaz Saray, ‘ABD’nin Suriye’de sahadaki ortaklarına askeri destek konusunda yeni düzenlemeler yapmayı planladığı’nı belirtmekle yetindi. Washington Post ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinden hemen sonra Türkiye’den gelen ‘YPG’ye yardım kesilecek’ açıklamasının Washington’da ilk başta şaşkınlık yarattığını savundu.

Erdoğan-Trump görüşmesinden kısa süre sonra açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir” demişti.

‘ULUSAL GÜVENLİK EKİBİ ŞAŞKINDI’

Washington Post bu açıklamanın ABD’de teyit edilmesinin vakit aldığını yazdı. Gazete, “İlk başta, yönetimin ulusal güvenlik ekibi Türklerin açıklaması karşısında şaşırmış ve bu konuda ne söyleyecekleri konusunda kararsız görünüyordu. Dışişleri Bakanlığı soruları Beyaz Saray’a yönlendirdi ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nden teyit gelmeden saatler geçti. Akşamüzerine doğru, Beyaz Saray silah yardımının kesileceğini teyit etti ancak zamanlama konusunda ayrıntı vermedi”ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray açıklamasındaysa şöyle denildi: “Geçmişteki politikalarımızla tutarlı biçimde, artık Rakka’daki savaş bitmişken ve DEAŞ’ın geri dönmemesini garanti altına alma amaçlı bir istikrar getirme sürecine doğru ilerlenirken, Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Suriye’de sahadaki ortaklarımıza verilen askeri destek hakkındaki planlanan düzenlemeler konusunda bilgilendirdi.

YORUMLAR 11
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    dengesiz trump a guvenmek teror orgutlerine guvenmekle esdeger abd teror devletidir teror devleti teroristlerleortak hareket eder delilleriyle ortada ypg yi salihlarla donatmasi deas i rakkadan cikarken korumasi hepsi ispatli kisacasi abd teror devletidir guvenilmez.
    Cevapla
  • NATOKAFANATOMERMER 6 yıl önce Şikayet Et
    1992 de nato türkiyeye gemi satmadı ardından bir nato tatbikatında abd askerleri türkiye gemisini vurdu neden savunma sistemleri abd yi dost gösterdiği için sonrada satmadığı hurda gemileri yarı fiyatına türkiyeye vermişti şimdide aynısını yapıyolar norveçteki tatbikatta atatürk ve recep tayyip erdoğanın resimlerini hedefe koydular özür için ypg ile işbirliğini kesicekler NATO KAFA NATO MERMER
    Cevapla
  • gariban suri 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar her şeyi kimyasal, biyolojik ve hatta zayıflatılmış nükleer silahlar bile verdiler.Verecek ne kaldı.Kimi kandırıyorlar.
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Şunu sorun verilen silahlar ne zaman geri alınacak çıldırmamak elde değil...Trump sözüyle kuyuya inilir mi...
    Cevapla
  • Dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar verilenler ne olacak ? Bu silahlar size dönecek inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar