İslam'a hakaret eden akademisyene dava

Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Emre Başçı'nın sosyal medya hesabından Hz. İbrahim'e hakaret ettiği belirlendi.

İslam'a hakaret eden akademisyene dava
İslam'a hakaret eden akademisyene dava
GİRİŞ 27.11.2017 13:55 GÜNCELLEME 27.11.2017 13:58
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ŞÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, üniversite toplantı  salonunda düzenlediği basın toplantısında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Emre Başçı'nın sosyal medya hesabından bütün  dinlerin ortak değerlerinden olan Hz. İbrahim ve onunla başlayan Kurban ibadetini  aleni şekilde aşağılayıcı ve alaycı ifadeler kullanarak toplumun kutsal  değerlerine inanç ve örfüne hakaret ettiğinin belirlendiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Başçı'nın ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da  asılsız isnatlarda bulunarak, şahsına hakaret içeren ifadeler kullandığını  belirten Erkan, söz konusu öğretim üyesinin her iki hususta da toplumun birlik ve  bütünlüğüne, dini, manevi ve ahlaki değerlerine hakaret ve iftira ederek anayasal  suç işlediğini vurguladı.

"Bu saygısız, seviyesiz ve çağ dışı ifadeleri nedeniyle adı geçen  öğretim üyesi hakkında üniversitemiz nezdinde soruşturma açılmış ve soruşturmanın  selameti için açığa alınmıştır." diyen Prof. Dr. Erkan, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz bilimsel faaliyetleri yanında bizi biz ve bir yapan  milletimizin milli ve manevi değerlerine, devletimizin bekasına katkı sağlayacak  anayasal görevlerini yerine getirirken, bu tür seviyesiz sorumsuz ve ahlak dışı  tavırlara asla müsaade etmeyecektir.

YORUMLAR 28
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu rezillere gereken şamar okkalarıyla vurulmalı.
    Cevapla
  • KAPAK 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar çıldırmış olmalı
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Erdogan a hakaret ettigi icin olmayacak dinine hakaret ettigi zaman kovilmali dine hakaret eden o kadar hoca varki bunlar ilahiyatlardan ve camilerden temizlenmeli
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yediği ekmeğe ihanet edenlere gereği yapılmalı. öyle bir makama gelmişsen devletine saygı duyman lazım ve insanların dinini sevmeyebilirsin ama aşağılayamazsın burası müslüman bir ülke
    Cevapla
  • Aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Git şimdi kumda oyna bir ekmek bulmuşsun Allahina şükretmiyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!