TSK acil ilanıyla duyurmuştu! Rekor başvuru

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) acil subay ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Milli Savunma Üniversitesi’nin (MSÜ) açtığı sınava rekor başvuru geldi.

TSK acil ilanıyla duyurmuştu! Rekor başvuru
TSK acil ilanıyla duyurmuştu! Rekor başvuru
GİRİŞ 13.01.2018 08:16 GÜNCELLEME 13.01.2018 08:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan tasfiyeler sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) acil ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Milli Savunma Üniversitesi’nin (MSÜ) açtığı sınava rekor başvuru geldi.

9 Ocak’ta başlayan başvurular 15 Şubat’ta sona erecek. Sınav için başvuranların sayısı 107 bine ulaştı. Başvuranların 24 bini kadın. İlk kez uygulanacak olan MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 18 Mart’ta 81 il merkezinde yapılacak. Sınav, temel yeterlilik testi ağırlığında olacak. Türkçe, temel matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi konularında 120 çoktan seçmeli soru sorulacak. Bu sınavda başarılı olanlar, 2’nci seçim aşamalarına çağrılmaya hak kazanacak. 

Fiziki yeterlilik testleri ve mülakatların yanı sıra sınav puanları dikkate alınarak asil ve yedek listeler belirlenecek. 3 bin 761 subay ve 5 bin 992 astsubay adayının Harp Okulları’nda eğitim almaya hak kazanacağı sınavla subay adayları, yaklaşık altı aylık eğitimin ardından teğmen olarak atanabilecek. 

YORUMLAR 11
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    6 ayda teğmen mi olunur, büyük haksızlık bence
    Cevapla
  • Fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bunlar zaten üniversite mezunları arasından seçiliyor.
    Cevapla
  • Dikkatli olmak 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen, insAllah ordumuzun komutanları Allah(c.c.) rızası gözeten ve vatansever şeref ve namus sahibi kişiler olur. Amin.
    Cevapla
  • Ferik 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye savaşa hazırlanıyor bunun başka bir açıklaması yok ordudaki eksiği giderecekler sonra hilal ile haçın asıl savaşı başlayacak
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    6 ay da acemi çocuga tegmen lik vercegine o kadar tecrubeli 5-10 senelik astsubaylarimiz var onlara terfi ver onlari subay yap.uzmanlarida terfi alan astsubaylarin yerine yukselt bunlarida uzman olarak al ki hiyerarsi olsun bi asker temelden baslamali herseyi bilmeli.
    Cevapla
  • İntikam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilerini güncelle
    Cevapla
  • Enhar 6 yıl önce Şikayet Et
    6 aylık eğitim değil harp okulunu 4 sene bitirdikden sonra ki 6 ay da teğmen olarak göreve başlanıyo bilgine
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    acil subay ne ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!