Akar'dan 'Zeytin Dalı' açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Sivillerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyet gösteriliyor" dedi.

GİRİŞ 21.01.2018 20:51 GÜNCELLEME 22.01.2018 11:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu. 

SİVİLLER İÇİN HER TÜRLÜ HASSASİYET GÖSTERİLİYOR

Burada konuşan Orgeneral Hulusi Akar harekatın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "TSK'nın faaliyetlerini, BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadeleye yönelik kararları kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları doğrultusunda yürüttüğünü, harekat esnasında sadece teröristlere ait hedeflerin vurulduğu, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini" ifade etti.



AMAÇ KARDEŞ HALKI ZULÜMDEN KURTARMAK

Faaliyetlerin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiğini vurgulayan Orgeneral Akar, harekatın bir maksadının da dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak olduğuna işaret etti.



YORUMLAR 12
  • nusret 6 yıl önce Şikayet Et
    eski kamufajın değişmesi gerekiyordu. ama yeni kamuflaşları da beğenmedim..çünkü türkiyenin coğrafi yapısının renkleryle uyuşmuyor..
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım İslamın son ordusunu muzaffer eyle
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izni ile cebimizdeki son kuruşumuza kadar Mehmetçiğe Maddi desteğe hatta gerekirse canlarımızı bu Vatan uğrunda vermeye hazırız. Bu Millet Mehmetçikle olduğu müddetçe Biiznillah düşmana nefes yoktur...
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen ordumuzu muzaffer kıl. Kafire fırsat verme kahhar ismi şerifin hürmetine kafiri kahreyle askerimizin ayağına taş değdirme hayırlıca gidip dönmeyi nasip eyle allahım.
    Cevapla
  • :)) 6 yıl önce Şikayet Et
    Aaamiiiiinnn...
    Cevapla
  • murat aydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    BM. harekatla ilgili toplanıyor. aksi bir karar çıkabilir bir an evvel mümbiç, kobani vs alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız