JÖH - Jandarma Özel Harekat alımı ne zaman? KPSS ve askerlik şartı olacak mı?

Jandarma Özel Harekat adaylarına müjde! Yoğun başvuru talebine karşılık veren İçişleri Bakanlığı, KPSS ve terhis şartsız Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımı ne zaman yapılacak?

JÖH - Jandarma Özel Harekat alımı ne zaman? KPSS ve askerlik şartı olacak mı?
JÖH - Jandarma Özel Harekat alımı ne zaman? KPSS ve askerlik şartı olacak mı?
GİRİŞ 08.02.2018 17:52 GÜNCELLEME 08.02.2018 17:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Jandarma Özel Harekat adaylarına müjde İçişleri Bakanlığından geldi. Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandıktan sonra düzenli orduyu kurmak için her yıl binlerce askeri personel alımı gerçekleştiriyor. Alımlar genellikle lojistik, asayiş ve JÖH pozisyonları için oluyor. Fakat en çok rağbet gören ise Jandarma Özel Harekat pozisyonu. Peki KPSS ve askerlik (terhis) şartsız JÖH alımı ne zaman yapılacak, şartları nelerdir? İşte detaylar...

ASKERLİK TERHİS VE KPSS ŞARTI KALDIRILDI!

 

 

Jandarma Genel Komutanlığı’nın ilk şartı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında askerliğini yapmış olmak ve 3 yıldan fazla sürenin geçmemiş olmasıydı. Bunun yanında KPSS şartı da aranmaktaydı.  Ancak artık bu şartlar aranmamaktadır. Yani askere gitmeden ve KPSS’ye girmeden de adaylar JÖH alımına başvurabilir.

SADECE JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDA GEÇERLİ

İlgili askerlik şartı aramayan komutanlık Jandarma Genel Komutanlığıdır. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığında halen aynı şartlar geçerlidir.

JÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı önceki senelerde olduğu gibi bu sene de, Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfı için askeri personel alımı yapacak. Ancak henüz alımların ne zaman yapılacağına yönelik bir duyuru yapılmamış olup yakın zamanda kamuoyuna JÖH alımlarının ne zaman yapılacağına yönelik duyurunun ilan edilmesi beklenmektedir.

JÖH MAAŞLARI NE KADAR?

Jandarma Özel Harekat personeli devletin kendilerine sunduğu lojman ve buna benzer olanaklardan faydalanabilirler. JÖH maaşları geçen yıl bir artış göstermiştir. JÖH personelinin maaşının belirlenmesinde görev yaptığı bölge büyük önem taşımaktadır. Buna göre konu ile ilgili olarak özetle JÖH'lerin aldıkları maaşlar ortalama 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasındadır.

JÖH ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

- 27 yaşını doldurmamış olmak,

- Sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış olmak,

- En az 164 cm boyuna sahip olmak,

- Silah taşıma sorunu olmamak,

- Sağlığı yatkın olmak,

- JÖH alımı için komando olur sağlık raporu almak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

YORUMLAR 25
  • RABİANUR KALKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    bayan alımı olsun lise mezunu ve dışardan alım olsun
    Cevapla
  • ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    alım olsun artık
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    jandarma komando 12 aylık piyade er olarak yapmak için terör örgütü mücadele komandanlığı albay tim milli istihbarat teskilat baş amirliği
    Cevapla
  • oktay 5 yıl önce Şikayet Et
    lise diplomasinı kaldırsalar keske diplomam yok ,
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    boynumda gül dövmesi var parmaklarımada yapmayı düşünüyorum ama sorun olurmu bilmiyorum onun için size sormak istedim herhangibi bir hastalıgım olmadı uyuşturucudan 1 tane mahkemem var ama kanıtlı birşey değil. daha önce ceza evine falan girmedim daha önce hiç bir suçum olmadı sadece uyuşturucu ama bağımlı değilim sizce jöh olabilirmiyim ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf