PKK'ya Menbiç şoku: İzin vermediler!

Terör örgütü YPG’nin, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan sonra dikkatlerin çevrildiği Menbiç’te de hendek ve tünel açmak istediği ancak yerel halkın buna izin vermediği öğrenildi.

GİRİŞ 12.02.2018 09:00 GÜNCELLEME 12.02.2018 10:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TSK’nın ÖSO ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’deki terör unsurları temizlenirken, dikkatler terör örgütü YPG’nin kontrolündeki Menbiç’e de çevrildi.

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Suriye ve Irak’taki operasyonlarından sorumlu Generali Paul Funk’un, Menbiç’te uluslararası medyaya röportaj vermesinin ardından ABD’li askerlerin bölgede nasıl konumlandıkları soru işaretlerine neden oldu.

 


Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD’li askerlerin Menbiç’te herhangi bir üssü bulunmuyor. Fırat’ın doğusunda yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta Ayn İsa adlı bölgede bir çimento fabrikasını üs olarak kullanan Amerikan güçleri, üssün yakınına da gelişmiş uçakların inebileceği yeni bir pist inşa etti. Karar gazetesinin haberine göre; ABD’li askerler Menbiç’e ise belirli aralıklarla gelip devriye halinde sadece gövde gösterisinde bulunuyor.

Öte yandan bölgede Menbiçlilerin YPG’ye kepenk kapatma eylemi gibi çok sayıda boykotu söz konusu. Yerel halk, YPG’nin Afrin’de olduğu gibi tünel ve hendek açmalarına da izin vermiyor. Bölge kaynakları, çoğunluğu Araplardan oluşan Menbiçlilerin, bu açıdan PYD’ye çok fazla alan bırakmadığına dikkat çekiyor.

YORUMLAR 5
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Direnin arap kardeşlerim enfazla 3 ay icinde oradayiz hepsini gömeceğiz
    Cevapla
  • Turan kizilelma 6 yıl önce Şikayet Et
    Izin verin acsinlar nede olsa o tuneller onlarin mezari olacak
    Cevapla
  • Nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları getireceksin ülkeye.yol ve metro tünellerini kazdıracaksın.adamlar bu işte uzman.
    Cevapla
  • Vartolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabim sizi yerin dibine batırsın.Küffarın maşası oldukça Allah sizi yerin dibine batıracak.
    Cevapla
  • Georgian 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım kazdıkları tünellere pkk, pyd, ypg ve hangi isimle olursa olsun bunların ve bunlar gibi abd nin taşerenu olan deaş ve ismini bilmedigimiz bütün şer odaklarını abd, ab , hepisini o kazdıkları cukurlara acilen göm ve askerimizi ve bunlarda muzdarip olan kerkwsi bunların şerlerinden kou ve kurtar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?