Hastayla hemşirenin 'geri zekalı' kavgası!

Bahçelievler Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümünde iğne yaptıran Z.D.(28) canı yanınca tartıştığı hemşire N.Ç.’ye (35) ‘geri zekalı’ dediği için ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçundan 2,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hastayla hemşirenin 'geri zekalı' kavgası!
Hastayla hemşirenin 'geri zekalı' kavgası!
GİRİŞ 14.02.2018 10:29 GÜNCELLEME 14.02.2018 10:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre Z.D. isimli kadın rahatsızlığı nedeniyle Bahçelievler Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne başvurdu. Nöbetçi hemşire olarak görev yapan N.Ç. de Z.D.’ye iğne yaptı. Hasta Z.D., “Canım çok yandı”  deyince N.Ç. cevaben “Hanımefendi yapılan ilaç yakma yapmaz” diye konuştu. Bunun üzerine sinirlenen Z.D. hemşire N.Ç.’ye “Geri zekalı benim canım yanıyor, sen ne anlarsın, seni şikayet edeceğim” dedi. Hemşire N.Ç.’nin şikayeti üzerine Z.D. hakkında “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıldan 2 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“GERİ ZEKALI DEDİM”

Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Z.D. gelirken hemşire N.Ç.’yi avukatı temsil etti. Z.D. savunmasında hastalığından dolayı zaman zaman ağrılarının olduğunu söyleyerek, “Bu ağrılar olduğunda da hemen iğne olmam gerekiyor. Olay günü de bu şekilde ağrımdan dolayı iğne olmaya gittim. Eşim iğneyi yapacak hemşireye durumu anlattı. Kendisi de normal bir şekilde iğnesini yaptı. Kalkmam gerekiyordu. Ancak eşim yine durumumu anlatarak iğneden korktuğum için biraz kalmamı tansiyonumun düşmüş olabileceğini söyledi. Bu sırada müşteki bana iğne yapan kişi olmamasına rağmen bulunduğum yerden perdeyi açıp “Hemen kalkacaksınız, bu iğne zaten ağrı yapmaz’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘geri zekalı’ dedim. Ancak bunu da o anda zaten çektiğim ağrının etkisiyle tam olarak kendimde değilken söyledim. Bana iğne yapan başka bir hemşireydi ve benim müşteki ile hiçbir ilgim yoktu. Kendisi hiç ilgisi olmadığı halde konuya dahil oldu. Bende bunun üzerine kendisine o sözü söyledim” dedi.

Mahkeme müşteki hemşire N.Ç.’nin duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    büyütülecek bir mesele değil,kamu görevlisi zırhına da bürünmeye gerek yok 2 kişi arasındaki basit mevzu.
    Cevapla
  • Kanuni 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim böyle saçma şeylerle oyalamayın
    Cevapla
  • Baki 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazı taşeronlar var ki insanlıktan nasibini almamış ve siz bunlara kadro verdiniz.bi insan bu kadar alçalamaz diye düşünürsünüz ve devletimiz böylelerine kadro verdi. ben 97 puan alıp memur olmama rağmen bu taşeronların bana alenen saygısızlık yapmasına maruz kalmama yol açanlara hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • hsyn 6 yıl önce Şikayet Et
    çok ilginç görevinden dolayı hastanelik edilen memurlar var. öyle bir cezanın uygulandığını hiç görmedim.
    Cevapla
  • Polislere 6 yıl önce Şikayet Et
    Polislere sabah akşam kufrediyor göstericiler hatta mukavemet saldırı vs vs ama gel gör ki hiç bir işlem yapılmıyor yazık günah keske polislerin itibari sayginligi olsa adamlar 12-12 çalışıyor en çok çalışan gariban memur kesmi
    Cevapla
  • trabzonsporlu 6 yıl önce Şikayet Et
    polislik parayla yapılacak iş değil tahir efendi bizim yaptığımız işi paraya dökecek olursak 5.000 komik bir rakam kalması lazım ama yine de çok şükür sizin gibi art niyetli düşünenlere boş konuşanlara işkembeden sallaması kolay tabiki kaç kere molotof yedin kaç kere bıçaklı şahısla karşılaştın gecenin br vakti kaç kere silahlı şahıs kovaladın da burada üfürüyorsun
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    5000 tl maaşa o garibanlığı yapacak çok kişi var
    Cevapla
  • songül 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki geri zekalı ebe veya hemşire hiçmi yok piyasada istediğin kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!