Zeytin Dalı harekatında kritik gelişme!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 28 gün geride kalırken TSK ve ÖSO güçleri Afrin’in batısındaki stratejik önemde iki köyü daha teröristlerden temizledi. Türk topçusu da Cinderes’i yoğun ateş altına aldı.

GİRİŞ 17.02.2018 12:00 GÜNCELLEME 17.02.2018 19:29
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

19.12: Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre; Hakkari Şemdinli'de bir asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Zeytin Dalı Harekatı'nda da 1 askerimiz şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik 28 gündür yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1595’e yükseldi.

Harekâtta dün Afrin’in batısındaki Racu beldesine bağlı Hasan Kelkavi ve Celeme köylerini terör örgütü PYD/PKK’dan kurtarıldı. Böylece Afrin önündeki 65 noktada kontrol sağlanmış oldu. Harekat Afrin’e açılan kapı konumundaki Cinderes bölgesinde yoğunlaştı.

11.50: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'e ait 674 hedef hava harekatlarıyla imha edildi.

10.10:  Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1595 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

CEPHANELİK HAVAYA UÇURULDU

09.30: Zeytin Dalı Harekatı'nın 29. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin'deki ilerleyişini sürdürürken, topçu birliklerinin hedeflerini tam isabetle vuruyorlar. Çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleri ile yapılan atışlarda Afrin'in Suvarin beldesinde PKK/YPG-PYD ait bir cephanelik havaya uçuruldu.

 

Cinderes’de tespitk edilen terör örgütü hedefleri de bombalanıyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Afrin kırsalındaki Cinderes bölgesindeki belirlenen terör örgütü hedefleri dün sabah saatlerinden itibaren karadan hedef alındı.

Reyhanlı’dan duyuldu

Sınırda konuşlu topçu birliklerinin obüslerle ateş altına aldığı terörist mevzileri bombalandı

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 51
  • Yozgatli 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrinde zeytin dali kandilde Harmandalli
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç ilerleme yok
    Cevapla
  • haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    siviller için ayıklama yapıyorlar ve ilerleme bunun için geçikiyor. o kitapsızlar gibi olsalardı bu orduya ne dayanır be gafil
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Müslüman ordumuz ile mücahid kardeşlerimizi korusun ve muzaffer eylesin.Amin.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Aceleye gerek yok, bir nevi tatbikat, can kaybı olmasın yeter.
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Mareşal'i afrin arasını kesebilirsek hiçbir yardım gelemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!