Ankara'daki patlamanın altından 'YAT' çıktı!

Ankara’da vergi dairesinde 4 kişinin yaralandığı bombalı saldırının, terör örgütü PYD/YPG’nin kurduğu YAT tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Patlayıcılar Suriye’den getirildi, organizasyonu Kamışlı nüfusuna kayıtlı “Ebu Serdar” kod adlı Alan Chuckmaus gerçekleştirdi.

GİRİŞ 18.02.2018 06:27 GÜNCELLEME 18.02.2018 12:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ankara’da 1 Şubat’ta Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı’nda 4 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, önemli bulgulara ulaşıldı. Terörle Mücadale ve İstihbarat polisi, saldırının terör örgütü PYD/YPG’nin 2014 yılında kurduğu sözde anti-terör yapılanması (YAT) tarafından yapıldığını ortaya çıkardı. Saldırıyı koordine eden kişinin, bu yapılanma içerisinde faaliyet gösteren ve Suriye Kamışlı nüfusuna kayıtlı “Ebu Serdar” kod adlı Alan Chuckmaus olduğu tespit edildi.

Eylemde kullanılan patlayıcılar, Suriye’den getirilerek Şanlıurfa Akçakale’de Chuckmaus’a teslim edildi. Chuckmaus, patlamadan 15 gün önce patlayıcıları Mersin’e götürdü. Daha sonra bombaları bir bakkalın yardımıyla bulduğu taksi ile Aksaray’da yaşayan kız kardeşi Amina’nın evine taşıdı. Chuckmaus, 2 poşet patlayıcıyı kız kardeşinin evinde sakladı ve Mersin’e döndü.

 

 

2 KEZ KEŞİF

Polis tarafından yakalanınca siyanür içerek intihar eden bombacı Ersen Ertogan, yine yasadışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye girdi. Ertogan, Ocak ayında Mersin’e geldi ve 15 gün kadar Chuckmaus’un evinde kaldı. Chuckmaus, eşi ve bombacı Ertogan, 18-19 Ocak tarihlerinde taksi ile Ankara’ya giderek 2 kez keşif yaptı. 3 isim, daha sonra yeniden Mersin’e döndü.

3’ÜNCÜ DENEMEDE

Chuckmaus’un patlayıcıları evinde sakladığı kız kardeşi, Aksaray’dan Şırnak’a gitti. Chuckmaus ve eşi ile bombacı, Aksaray’a giderek bomba düzeneğini beraberlerinde götürdükleri boş bir çantaya yerleştirdi. Bombacı Ertogan, taksiyle 31 Ocak’ta Ankara’ya gitti. Bomba düzeneği bulunan çantayı, vergi dairesinin önüne bıraktı. Ancak bomba patlamadı, aynı gün bomba düzeneğini kontrol ederek yeniden bıraktı, yine patlama gerçekleşmedi. Bunun üzerine bombacı, yakındaki bir karavanın camını kırıp içeri girdi. Geceyi burada geçiren Ertogan’ın yeni bir bavula yerleştirerek yeniden vergi dairesinin önüne bıraktığı bomba, 3’üncü denemede patladı.

Chuckmaus ve eşinin ise patlamadan önce, 31 Ocak’ta Akçakale’den Suriye’ye geçtiği belirlendi. İkili hakkında yakalama kararı çıkarılırken, soruşturma kapsamında 7 kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında bombanın hazırlandığı evin sahibi Chuckmaus’ın kız kardeşi ile bombacının getirilip götürülmesini organize eden bir kişinin de bulunduğu öğrenildi. Chuckmaus’un kız kardeşinin evinde yapılan aramada, beşiğin altında ateşleme düzeneği bulundu. Saldırıda kullanılan bombanın TNT ve PENT karışımı olduğu belirlendi.

HABERTÜRK

YORUMLAR 11
  • ☪ Mavi tıytıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınıra örülen duvar neden işe yaramamış?
    Cevapla
  • müslim 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamin ne zaman yemek yiyip cay ictigi biliniyorken keyf yaptigi bile biliniyorken neden engel olunmadi acaba
    Cevapla
  • Muhsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolası teröristler. ve bunları besleyip üstümüze salan Kahrolası zalim haçlılar.
    Cevapla
  • haf 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıdan beri Suriye ile adiyattan dolaylı-doğrudan bağı olanların bile ayrı bir güvenlik araştırması yapılmalı.ihanet edenler projeler.her şey incelenmeli ve suriye derin devleti ile suriyede görüşülen suriyeli olmayan şahısların hepsi tesbit edilmeli..türkiye ile bağları ortaya konmalıdır. Ayrıca suriye derin devleti türk derin ihaneti tesbit edilerek deşifre edilebilir. Suriye 150 yıllık dosya olarak büyük bir kurulca incelenmeden ve deşifre edilmeden bir çok konuda zayıfız demektir.
    Cevapla
  • izmir-çankaya 6 yıl önce Şikayet Et
    ev sahibi ve yardım edenlere ağırlaştırılmış müebbet verin geçen iran üzerinden 100-150 kişilik gurup pakistan-afganistan uyruklu rahatça ülkemize sınırdan girebiliyorsa teröristte girebilir siz bunun çaresine bakın sınıra mayın döşeyin karakolları arttırın-yüksek duvar örün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'