Büyük gelişme! Afrin'de bozguna uğrayan teröristler infaza başladı!

Afrin Operasyonu kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) üstün başarısıyla bozguna uğratılan hain terör teröristler tek tek dağılmaya başladı. Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasından itibaren örgüt içi tartışmalar sonrasında 30'dan fazla sayıda sayıda teröristin infaz edildiği bilgisine ulaşıldı.

Büyük gelişme! Afrin'de bozguna uğrayan teröristler infaza başladı!
Büyük gelişme! Afrin'de bozguna uğrayan teröristler infaza başladı!
GİRİŞ 16.03.2018 11:22 GÜNCELLEME 16.03.2018 11:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine yönelik stratejik ve tam teçhizatlı bir şekilde yürüttüğü Afrin Operasyonu'nun 38. gününe girmiş bulunmaktayız. 20 Ocak tarihinde başlatılarak birinci aşaması tamamlanan Afrin Operasyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ederek PKK terör örgütünü bozguna uğrattı. Öyle ki, tüm bu gelişmeler sonrasında örgüt içi tartışmalar baş göstererek 30'dan fazla sayıda teröristin infaz edildiği kaydedildi. Öte yandan Afrin bölgesinde mücadele eden Türkmen Gruplardan Muntasırbillah Tümeni Komutanı Muhammed Paşa ise Afrin Operasyonu, diğer adıyla Zeytin Dalı Operasyonu sonrasında hain terör örgütü PKK cephesinde meydana gelen bozgununun nasıl gerçekleştirdiğini ortaya koyan önemli açıklamalar gerçekleştirdi. İşte, en yeni gelişmeler..

Şubat ayı başında Cinderes ve Raco’da Afrin’li terör örgütü mensupları ile Kandil bölgesinden gelen teröristler arasında gerginlik yaşandı, ardından yaşanan bu gerginlik Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun başarılı bir şekilde ilerlemesi sonrasında PKK cephesinde bozguna uğrama noktasına gelinerek örgüt içi tartışmalar yaşandı. PKK, Afrin bölgesinde kahraman askerimiz tarafından bozguna uğramasıyla birlikte 30’dan fazla teröristi infaz ederek, Raco ve Cindere’sine yeni sorumlular atadı. Bu doğrultuda erörist elebaşı Cemil Bayık, Raco bölgesi için Hüseyin Gabar adlı teröristi Afrin’e gönderirken, Cinderes bölgesi için de Mani Agid’i görevlendirdi.

afrin

OPERASYONLAR KILI KIRK YARARAK HESAPLANDI!

Afrin’de savaşan Türkmen Gruplardan Muntasırbillah Tümeni Komutanı Muhammed Paşa, PKK cephesinde yaşanan bozgunu anlattı. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre PKK işgalindeki köyleri en fazla 2.5 saatlik operasyonla özgürleştirdiklerini söyleyen Paşa, TSK’nın sivil hasassiyeti sebebiyle yerleşim birimlerine dönük operasyonların adeta kılı kırk yararak hesaplandığını belirtti.

AFRİN CEPHE HATTINDA YAŞANAN BÜYÜK GELİŞMELER…

Paşa, cephe hattında yaşananları şu sözlerle özetledi: “Bize harekât emri verilmesiyle terör örgütünü köylerden birkaç saat içinde söküyoruz. İlk başlarda tuttukları yüksek noktalardan ilerleyişimizi durdurmaya çalışıyorlardı ancak şimdi tünel, sığınak, keskin nişancı ve tüm güzergahı mayınlayarak mesafe almamızı engellemeye çalışıyorlar.”

afrin

ŞU ANA KADAR 130’DAN FAZLA NOKTAYI TEMİZLEDİK!

“Son 2 haftadır sivillerin arasına gizlenen kadın ve erkek teröristler intihar timi olarak görev almaya başladı. TSK, girilecek yerleşim birimlerinde sivillere dönük her ihtimali hesaplayarak hareket etmemizi istiyor. Bu durum belki gecikme gibi gözüküyor ancak sergilenen hassasiyet bölge insanında ciddi saygı ve güven uyandırıyor. Şu ana kadar 130’dan fazla noktayı temizledik.

AFRİN’DEKİ TERÖRİSTLERİN 3’TE 1’İ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!

Cephe genelinde sayıları 6 bin 500 ila 7 bin arasında değişen PKK’lılardan 2 bini öldürüldü. Bu rakam, Afrin kadrosunun 3’te 1’ine tekabül ediyor. Ayrıca Cinderes ve Raco’ya şov amaçlı gelen Şebbiha ve Şii militanlardan bazıları da son 3 gündeki operasyonlar sonucu etkisiz hale getirildi.”

afrin

YORUMLAR 4
  • karagözlü 6 yıl önce Şikayet Et
    bu vatan geçmişinde buyuk savaşlardan galip çıkmış şanlı bır mıllettır bu operasyondan da zaferle cıkacaktır mevlam yardım etsın
    Cevapla
  • görüyorsunuz 6 yıl önce Şikayet Et
    anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.vay şöyle olmuş böyle olmuş konuşmam.vakı vakı vak vaaak
    Cevapla
  • Asilturk 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz çocukluğumuzdan beri söyleriz kuzuyu yedirir kuzuyu Amerika katil katil diye en büyük terörist ABD dir
    Cevapla
  • taşeron güvenlik 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH devletimize milletimize zeval vermesin. ...Dünya Türk ün gücünü görsün....herkese örnek olsun. ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu