Sedat Peker'e 5 yıla kadar hapis istemiyle dava

Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen programda yaptığı bir konuşmada "suç işlemeye tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla yargılanacak.

Sedat Peker'e 5 yıla kadar hapis istemiyle dava
Sedat Peker'e 5 yıla kadar hapis istemiyle dava
GİRİŞ 02.03.2018 17:04 GÜNCELLEME 02.03.2018 17:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Peker'in  16 Temmuz 2017'de, Üsküdar'daki Çengelköy Mezarlığında düzenlenen şehitleri anma  programına katılan kişilere hitaben bir konuşma yaptığı belirtildi.

Peker'in konuşmasında suç işlemeye tahrik suçunu işlediği iddiasıyla  çeşitli suç duyuruları yapıldığı ifade edilen iddianamede, bu kapsamda konuya  ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İddianamede, Peker'in soruşturma kapsamında alınan ifadesinde, bir  kısım medyada cezaevlerinin basılıp FETÖ terör örgütü üyelerinin kurtarılacağı  şeklinde paylaşımlar yapıldığını, kendisinin de bu paylaşımları hatırlatarak  devlete karşı bir kalkışma başlatıldığı durumda buna karşı tepki göstereceğini  ifade ettiğini, devletin yıkılmasına yönelik faaliyetler karşısında vatandaşların  ne yapacağına dair bir öngörüde bulunduğunu ve atılı suçlamayı kabul etmediği  söylediği aktarıldı.

Sedat Peker'in bu konuşmayı şehitleri anma programı dahilinde ve  alenen yaptığı dile getirilen iddianamede, konuşmanın bütünü göz önüne  alındığında belirsiz sayıda kişiyi adam öldürme suçunun işlenmesi hususunda  alenen tahrik ettiği, yapılan konuşmanın da ifade özgürlüğü kapsamının  sınırlarının dışında kaldığı kaydedildi.

İddianamede, bu kapsamda Peker'in, "suç işlemeye tahrik" suçunu  işlediği savunularak, 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.  İddianame, gönderildiği Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Sanık Sedat Peker'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

YORUMLAR 14
  • Berna Sinem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç konuşmasını dinledim. Önceden ön yargılı idim. Adam gibi adam. Her zaman devletinin yanında insancıl ve bayrak sevdalısı.. O kadar hain varken sayın Peker ile uğraşmaları abes.
    Cevapla
  • Ali balca 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlar siyasetçilerin ,Bilim Adamlarin ,ilim Adamlarin ,Akedemisyenlerin , Vs,vs,vs,konușmalarini dinler. Ya peki bu kim ve hangi sıfatla insanların karșısına çıkıyor. ,,öyle vatan sever laga lugası demeyle olmaz bu ișler. Bizlerde vatan severleriz.
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    ișe yaramayan tiplerden biri
    Cevapla
  • Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum sana
    Cevapla
  • Yașara anlatir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar yorumcu. Medeni toplumda, teröristleri devlet yok eder, önüne gelen değil. Öğretebildiysem.sana ne mutlu bana. Bende cahil savarim
    Cevapla
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    bu konuşmadan dolayı yargılanıyorsa fetöcü savcılar bitmemiş demektir
    Cevapla
  • Bilen yokmu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim bu
    Cevapla
  • Erdal vars 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimmi bu, sözde yeni türkiyede olmamasi gereken tiplerdendi ,ama.maalesef görüyoruzki, yeni turkiyenin eski türkiyeden farki yok
    Cevapla
  • Dostum Yaşar. 6 yıl önce Şikayet Et
    Dostum sedattır.Babadır.Terörist savardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler