ASELSAN mühendisinin babası her şeyi anlattı

ASELSAN mühendisinin babası Vehbi Başbilen, oğlunun son günlerini anlattı. Başbilen, "Oğlum ‘ABD’liler peşimde baba, yine beni istiyorlar; bu ikinci isteyişleri... Bizimle çalış sana istediğin maaş, koruma, araba, ev...’ diyordu" dedi.

ASELSAN mühendisinin babası her şeyi anlattı
ASELSAN mühendisinin babası her şeyi anlattı
GİRİŞ 26.03.2018 08:00 GÜNCELLEME 26.03.2018 10:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milli Tank Projesi'nde çalıştığı sırada 4 Ağustos 2006 günü esrarengiz şekilde ortadan kaybolup 2 gün sonra Altındağ'a bağlı Aydıncık köyü kırsalında aracında ölü olarak bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen'in savcılık ifadesinde ilginç bilgiler verdiği ortaya çıktı. Sabah'tan Nazif Karaman'a konuşan Vehbi Başbilen, oğlunun iş seyahati için ara sıra ABD'ye gittiğini, ABD'lilerin kendisini transfer etmek üzere her türlü vatte bulunduklarını anlattı.

Vehbi Başbilen şunları söyledi: 

Hüseyin 1996'da ASELSAN AŞ'ye stajyer olarak işe başladı, 1997'de tam işe alındı. Makine mühendisiydi. Hızla yükselip başarılı projelere imza attı. Dizayn ve proje ekibinin başındaydı. Kanas silahları, gece görüş dürbünleri görev yaptığı ve başarı ile bitirdiği projelerdi. Hüseyin en son milli tank projesinin en önemli kilit ismiydi.

Hüseyin pek çok ülkeye görevli olarak gitmiştir. Amerika, Kanada, Singapur, İngiltere, Fransa, Almanya vb... O grubun sorumlusu idi. Öldürülmeden hatırladığım kadarıyla son gittiği ülke Amerika idi. Eve geldiğinde 'Hoş geldin oğlum, nasıl geçti yolculuk' dediğimde "Güzel geçti baba, Amerikalılar peşimdeler, yine beni istiyorlar, bu ikinci isteyişleri, bizimle çalış sana istediğin maaş koruma araba ev vb. tekliflerde bulundular" dedi. 'Baba bu vatan benim vatanım ben bu vatana hizmet etmek istiyorum vatanımı çok seviyorum" dedi ve teklifi kabul etmedi.

YORUMLAR 15
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye hiçbir zaman güven olmaz, bu zamana kadar dilimize sürdükleri her bal için bu ülkeyi karış karış adamları vasıtasıyla yönettiler ve sömürdüler. millet artık uyandı. niye 2010 dan beri bu ülkeye sürekli saldırıya maruz kaldığı çok açık. adamlar göstere göstere terörü üzerimize saldılar. hatta bir de bize biz olmasak bu terör sizi yine vuracak diye açık açık tehdit ettiler. bizde bazı aklı evvel siyasetçiler bunu anlamadılar. fakat anlayanlar öyle anladı ki, şimdi kendi göbeğini kendi kesmeye devam ediyor.
    Cevapla
  • leventk 6 yıl önce Şikayet Et
    kabul etmeyincede, abd emir verdi. kafirin emir kulu pensilvanyacılar da infaz etti, bakın göreceksiniz....
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    kısasa kısas yapalım
    Cevapla
  • İzmirli. 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Arafat'ın zehirlendiğini dünyada ilk kez yazan ilim adamları, Sn. Cumhurbaşkanına ulaşamayınca, KÜLLİYE'ye .. ve ... sokulabildiğini isbat edip, CİMER üzerinden ihbar etti. Bu memlekette daha neler yapanlar var da... Allah şehadetimizi kabul etsin İnşaAllah.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah inşallah şehadetini kabul etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap