Bu da Aysun Bank! TRT sekreterinin büyük vurgunu

Arkadaşları, bürokratlar, polis kocasının meslektaşlarından oluşan 43 kişiyi TRT’nin kantin ihalesinden ve arsa alım satımından kâr payı verileceği vaadiyle yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen TRT sekreteri Aysun E.’ye dava açıldı.

Bu da Aysun Bank! TRT sekreterinin büyük vurgunu
Bu da Aysun Bank! TRT sekreterinin büyük vurgunu
GİRİŞ 26.03.2018 13:21 GÜNCELLEME 26.03.2018 13:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Savcılık, şüpheliler hakkında Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı. İddianamede, aralarında TRT çalışanı, polis ve bürokratların da bulunduğu 43 kişi müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, şüphelilerin oluşturduğu dolandırıcılık sistemi bütün ayrıntılarıyla anlatıldı. Buna göre Aysun E., TRT’nin kantin ihalesinden kar payı dağıtılacağı vaadiyle piyasadan para toplamaya başladı. E., müştekileri ikna etme için TRT yöneticilerini imzalarını taklit ederek, sahte kantin sözleşmeleri hazırladı. Hatta müştekilerden alınan paraların, TRT kurumuna yatırıldığına inandırmak amacıyla sahte tahsilat makbuzları bile düzenlendi.

 

 

BAKANIN ADINI KULLANDI

Şüpheliler, ucuza alınıp pahalıya satılacak arsalardan da kar payı dağılacağı vaadiyle ikinci bir dolandırıcılık yöntemi kullandı. Şüpheliler, arasa alım satım için para toplama sürecinde ilgileri olmadığı halde Bakan Numan Kurtulmuş’un danışmanlarının da bu işte olduğunu belirterek güven ortamı sağlamaya çalıştı. Oluşturulan bu güven ortamına inanan ve aldanan müştekiler, bu şekilde satılacak olan arsa payı üzerinden kar alacaklarını zannederek sisteme para yatırdı.

SİSTEM BÖYLE İŞLEDİ

Aysun E., oluşturduğu sistemin dönmesi için müştekilerden aldığı paraların karşılığı olarak ilk etapta hemen kar payı adı altından ödeme yaptı. Bu ödeme nedeniyle sistemin işleyeceğine inan müştekiler, bu sefer ilk ödediklerinden daha fazla sisteme para yatırmaya başladılar. İddianamede sisteminin çöküşü ise şöyle anlatıldı:

PARA AKIŞI KESİLİNCE ZİNCİR KOPTU

“Süreç içerisinde sisteme para katılmasının zorlaştığı, kar payı dağıtılmada zorluk yaşandığı, bu nedenden dolayı şüphelilere inanılması konusunda bir takım soru işaretlerinin doğduğu, bir süre sonra para akışının kesilmesi ile zincirin koptuğu anlaşılmıştır. ”

KENDİSİ TRT’DEN KOCASI EMNİYETTEN TOPLADI

Oluşturulan dolandırıcılık zincirinde her bir şüphelinin bir görevi bulunduğu belirtildi. Aysun E.’nin daha çok TRT içindeki belirleyici bir etki oluşturduğu, E.’nin polis eşi Araf E. ve şüpheli polis Cemalattin G.’nin daha çok emniyet teşkilatı içerisinde sisteme para katılmasını sağlamak amacıyla müşteri buldukları belirtildi.

KOMİSYON KARŞILIĞINDA MÜŞTEKİ BULDULAR

Diğer şüphelilerin de organizasyon içerisinde komisyon karşılığında müşteri buldukları ve Aysun E. ile devamlı iletişim halinde bulundukları iddia edildi. İddianamede, Aysun E.’nin sahte TRT kantin ihalesinden ve arsa alım satışından kar payı vaadiyle yaklaşık 5 milyon TL para topladığı belirtildi.

HÜRRİYET

 

YORUMLAR 25
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil bir ülke ve insanlari herkes alinteri olmadan köseyi dönmeye calisiyor!!! Bu ülke nasil ayakta kaliyor anlamis degilim Allahim bu ülkede hic mi düzgün insan yok????
    Cevapla
  • Oğuzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    İki tarafta belasını aramış. Bulmuşlar.
    Cevapla
  • .n. 6 yıl önce Şikayet Et
    İşinize bakın kardeşim yaa.. Normal rizkiniza bi kanaat edin hele. Fazlasının peşine düşenler olduğu müddetçe, bu kalpazanlar da varolacak....
    Cevapla
  • Mehmet71 6 yıl önce Şikayet Et
    kumar oynamışlar, oynatan kazanmış, para veren kaybetmiş, üzülecek bi durum yok yani.
    Cevapla
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcılmayan kaç kişi kaldık şu ülkede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak