Kavala ve Barkey'in PKK'lılarla gizemli irtibatı!

Tutuklu bulunan Osman Kavala ve hakkında yakalama kararı bulunan Henry Barkey'in, 15 Temmuz'dan hemen önce PKK'dan işlem yapılan şahıslar ile irtibat kurduğu ortaya çıktı.

Kavala ve Barkey'in PKK'lılarla gizemli irtibatı!
Kavala ve Barkey'in PKK'lılarla gizemli irtibatı!
GİRİŞ 06.04.2018 21:37 GÜNCELLEME 06.04.2018 21:39
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

 

TÜM BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Soruşturma kapsamında, tutuklanan iş adamı Osman Kavala ile hakkında yakalama kararı bulunan Henri Barkey'in tüm irtibatları ve bağlantıları derinlemesine araştırılıyor.

15 TEMMUZ'DAN HEMEN ÖNCE PKK'LILARLA İRTİBAT KURDULAR

Her iki ismin de, 15 Temmuz darbe girişimin hemen öncesinde ( 2016 yılı Haziran ayı ) terör örgütü PKK'dan işlem yapılan şahıslar ile irtibatı tespit edildi.

SIK SIK DİYARBAKIR'A GİDİP GELMİŞLER

Soruşturmada, hem Kavala'nın hem de Barkey'in darbe girişiminden 1 ay önce sık aralıklarla Diyarbakır'a gidip geldiği belirlendi. Kavala ve Barkey'in, hakkında silahlı terör örgütü PKK'dan işlem yapılan şahıslar ile temasa geçtiği ve görüştüğü tespit edildi.

KAVALA'NIN PKK İRTİBATLARI

Kavala'nın söz konusu tarihlerde, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı ile PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmak amacıyla kurulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi Şeyhmus Diken ile irtibata geçtiği öne sürüldü.

BARKEY'İN İRTİBAT KURDUĞU İSİMLER! DEMİRTAŞ DA VAR!

Barkey'in ise aynı tarihlerde Diyarbakır'daki KCK davasının sanığı Muharrem Erbey, "terör örgütü propagandasını yapmak" suçundan işlem yapılan Ramazan Tunç ile "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklu yargılanan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile irtibatının bulunduğu iddia edildi.

Öte yandan bu iki ismin yanı sıra aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan diğer şahısların da irtibatının araştırıldığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Mit i tebrik ediyoruz.Ama yetmez bunların en kılcal damarlarına girip alayını ele geçirmeli.Ve imha etmeli. Vatan için. Acımak yok.....!
    Cevapla
  • birlik beraberlik 6 yıl önce Şikayet Et
    memlekette elini kolunu sallaya sallaya hainlik yapmislar kimsenin ruhu duymamış.
    Cevapla
  • sussam olmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruhu duyması gerekenlerin(emniyet, mit) içine sızdıkları için duyamamıştır belki... Bu kadar aciz göstermeyin ülkenizi...
    Cevapla
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bi de bu hainlerin sırıtmaları yokmu insanı taşırıyor
    Cevapla
  • Ayyar 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankasi bize 10bin tl kredi vermez. Demirorene veriyor 700 milyon dolari.. iyiki mizan sirat ilahi adalet var...
    Cevapla
  • Adil 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen kredi ile ne iş yapacaksın projen nedir.
    Cevapla
  • Hasan doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Yatırımcı mısın. Ülkeye yatırım yapıp istihdamı artırıp katma değer katıp ülke kalkınmasına fayda sağlayacakmısın. Hangi ülke önüne gelene milyon dolarlık kıredi veriyor. Boş ve beleş konuşmayın.
    Cevapla
  • Mantık 6 yıl önce Şikayet Et
    Oldu kardeş devlet önüne gelene 700 milyon dolar kredi versin. 1 aya devlet mevlet kalmasın sonra. Nasıl bir mantıktır bu. Milyon dolar kredi alan adamın mal varlığı ile bizim ki bir mi ? Krediyi alan kişinin mal varlığına gelirine bakılır, ödeyip ödeyemeceğine bakılır. Az mantık yahu.
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl adalet savcılar ayak sürüyorsa derhal geregi yapilmalidir açık sekilde pkklı olan ve bu şahıslarla irtibat.kuran seymus diken hala serbest yazık yani şehitler var ülke sıkıntıda insallah ohal kapsamı uzatılıp bu terörist ve terör sevicilerin.hepsi hakettiği cezayı.bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak