Taşeron işçi ikramiye ödemesi ilk taksit ne zaman, kaç TL yatacak?

Taşeron işçiler 2 Nisan günü itibariyle kadrolu oldu. Kadro sonrasında işçiler heyecanla ikramiye ve promosyon ödemeleri için bekleyişe geçti. Peki, iki taksit haline ödenmesi beklenen taşeron işçi ikramiyesinin ilk taksidi ne zaman ve ne kadar yatacak? İşte, taşeron kadroda son gelişmeler...

Taşeron işçi ikramiye ödemesi ilk taksit ne zaman, kaç TL yatacak?
Taşeron işçi ikramiye ödemesi ilk taksit ne zaman, kaç TL yatacak?
GİRİŞ 10.05.2018 15:49 GÜNCELLEME 10.05.2018 15:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taşeron işçiler üç aylık kadro sürecinin sonucunda devlet güvencesine geçtiler. Uzun yıllar süren bekleyişin ardından gelen kadro ile beraber taşeron işçiye ikramiye ve promosyon müjdesi de beraberinde gelmişti. Sürekli işçi kadrosuna geçerek güvence altına alınan taşeron işçilerin 52 günlük ikramiyeleri ne zaman ve nasıl yatacak? İki taksit halinde ödenmesi beklenen taşeron işçi ikramiyesi ilk taksiti ne zaman ödenecek? İşte, taşeron işçi kadro konusuna ilişkin son gelişmeler...

TAŞERON İŞÇİYE PROMOSYON MÜJDESİ

 

Taşeron işçiler Bakanlık tarafından duyurulan 52 günlük ikramiyeye ek olarak kadrosuna geçtikleri kurumların anlaşmalı oldukları bankalardan da promosyon ödemesi alacaklar. Kamu kurum ve kuruluşları, çalışanları için bankalarla promosyon anlaşmaları yapıyor. Kamu çalışanları, bu kapsamda banka promosyonu alıyor. İşçilerin maaşlarına göre belli olacak olan ikramiye ve promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Ancak önümüzdeki günlerde tarihin açıklanması bekleniyor. Taşeron işçiler yaklaşık olarak maaşlarının 1,5 katı kadar promosyon ödemesi alacaklar. 

52 GÜNLÜK İKRAMİYENİN İLK TAKSİTİ NE ZAMAN YATACAK?

Taşeron işçiler başvuru, sınav ve güvenlik soruşturması vb. prosedürlerin sonucunda nihayet kadrolu oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi statüsünde çalışacak olan işçiler yıllık 52 günlük ikramiye alacaklar. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu 52 günlük ikramiye müjdesini çok önceden işçilere vermişti. Kadro sonrasında beklenti içinde olan işçiler 2 taksit şeklinde yatacak olan 52 günlük ikramiyeyi bekliyor. Taşeron işçiye verilecek olan 52 günlük ikramiyenin ilk taksitinin ne zaman ödeneceği henüz belli değil. Ancak tarih açıklanır açıklanmaz haberimizin detayında yer alacaktır.

TAŞERON İŞÇİ NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Her işçi kendi maaşı oranında ikramiye alacak. 52 günden hesaplanacak olan ve 2 taksit halinde hesaplara yatacak. İkramiyenin 2 taksitte toplamda; asgari ücretli bir taşerona 2433 lira, 2000 lira maaş alana 3466 lira, 3500 lira maaş alana ise 6066 lira olması bekleniyor. 4D kadrosundaki kamu işçileri, bu yıla ilişkin ikramiyelerinin ilk yarısını Ocak'ta almıştı, diğer yarısı da 8 Haziran'da verilecek.

TAŞERON İŞÇİLER RESMİ GAZETE'DE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24'üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasları” yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan metne göre;

Sürekli işçi kadrolarına geçenlerde geçiş işlemi yapılırken, mevcut iş yerinin girdiği iş kolunda kurulu iş yerinden bildirilenlerin ücreti ile diğer mali ve sosyal hakları, karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin bitimine kadar alınan ücret ile diğer mali ve sosyal haklardan fazla olmayacak. Ve yine ücretler, süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesine göre belirlenecek.

KADROYA GEÇEN TAŞERONUN MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin maaşları “Devlet Memurları ile Diğer Kamu Görevlilerinin Aylıklarının Ödenme Zamanının Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararneme” de yer alan hususlara göre ödenmektedir. Bu durumda kamu kurumunda işçi statüsüne geçiş yapacak olan taşeron işçinin maaşı da aynı usule göre verilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı;

289 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde “kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların aylık ücretlerinin ödenmesinde de yukarıdaki hükümler dairesinde işlem yapılır” denilmektedir.

Bu nedenle, “ay başı” ve “ay” kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14’ünde alacaklardır.” hükmü yer almaktadır.

İlgili hükümlerin birlikte değerlendirilmesi neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçilerin ilk maaşları 14 nisan tarihine kadar çalışmış oldukları sürelere göre ödenmesi gerekmektedir.

Buna göre taşeron işçiler taşeron firmalarda çalışmış oldukları mart ayına ilişkin maaşlarını aldıktan sonra 14 Nisan tarihinde de nisan ayında çalışmış oldukları döneme ilişkin maaşlarını alacaklardır.15 Nisan-14 Mayıs Dönemine ilişkin maaşlar ise mayısın 14 inde ödenecektir.

Yönetmelik hükümlerine göre her ayın 14 ünde ödenmesi gereken maaşları bazı kurumlar ayın 15 inde bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ise işçi maaşları ayın 1. gününde ödenmektedir.

YORUMLAR 3
  • ,,,,,, 5 yıl önce Şikayet Et
    hastanelerde çalışan 4d işçilerine döner sermaye nezaman
    Cevapla
  • SELVİ MUNAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok fazla spekülasyon yapılıyor. 52 günlük geçiş ücretinin hiçbir taksidi falan kesinlikle alınmadı bikere kimseye yatmayı böyle bir ücret. Ayrıca % 10 zam dendi akabinde yok temmuz aralık % 4 deniyor. Ne gerçek anlayamadık doğrusu. Eşit işe eşit ücret olacaktı. En düşük memur maaşının çok altında verilen tutar. Peki bizim maaş ödeme günü ne zaman olacak. 45 gün çalışıp mayısta verilmeyecek heralde.Lütfen asparagas haber yerine bakanın net açıklamaları lütfen.
    Cevapla
  • Özge 5 yıl önce Şikayet Et
    Ikramiyeler ne zmn verilecek bir kesinlik var mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...