Türkiye'den Arap dünyasına F-16'lı mesaj!

Türkiye, Suudi Arabistan liderliğindeki bazı Arap ülkelerinin hedefi halinde olan Katar’la askeri alanda başlattığı işbirliği ve yakınlaşmayı önemli bir safhaya taşıdı.

Türkiye'den Arap dünyasına F-16'lı mesaj!
Türkiye'den Arap dünyasına F-16'lı mesaj!
GİRİŞ 22.04.2018 06:43 GÜNCELLEME 22.04.2018 07:34
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Arap dünyasının tepkisine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Katar’a askeri üs kurmasının ardından, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ilk kez bu ülkede askeri bir tatbikatta yer alacak.

ÜÇ F-16 GİTTİ 

 

 

Katar’ın ev sahipliğinde bugün başlayacak ve bir hafta sürecek olan ‘Şahin-20’ isimli tatbikata, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 3 F-16 tipi jeti ile diğer bazı hava destek unsurları katılacak. Böylece 19 Aralık 2014’te imzalanan askeri işbirliği anlaşması sonrası ‘Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvveti Komutanlığı’ adı altında Katar’da üs kuran TSK, bu ülke sınırları içindeki askeri tatbikata ilk kez savaş uçakları ile dahil olacak. 29 Nisan’a kadar sürecek tatbikatın amacının “Türkiye ve Katar Hava Kuvvetleri arasında dostluk, işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak” olduğu bildirildi. Tatbikata Katar’daki Türk üssünde bulunan askeri personel de katılarak destek verecek.

ÜÇÜNCÜ TATBİKAT 

Katar ile diğer Arap ülkeleri arasında kriz çıkmasının ardından Türkiye, Katar’la askeri işbirliği anlaşmasını hızlandırmış ve Türk askeri geçen yıl haziranda bu ülkeye konuşlanmaya başlamıştı. İki ülke birlikte kara ve deniz tatbikatı düzenlemişti.

YORUMLAR 39
  • ÜLKÜCÜ KÜRT 6 yıl önce Şikayet Et
    Katara lafım yok ama arap ülkelerine verilen değer Türk ülkelerine verilse çok farklı konumda olurduk...Kürtler oyunu Reise versin.
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Türkiye'nin Milleti, aklınızı başınıza toplayın.! muhalefetin hiç birinde böyle benzeri işlerle iştigal edebilecek kapasitenin tozu yok. Oy verirken bencilliği bırakın Türkiye'yi düşünün.
    Cevapla
  • Türkoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri değil kardeşim Osmanlıyı İngiliz altınlarına satan sonrada Arap ülkelerinin sınırlarını cetvelle çizdirip bu ülkelerin başına kukla olarak atanan ömer şerif ateşi bol olsunun ülkeleri bunlar SINIRLARI CETVELLE ÇİZİLEN HANGİ ARAP ÜLKESİ VARSA ONLARDIR ONLARIDA İNGİLİZİN ADAMALRI YÖNETİR.
    Cevapla
  • muro 6 yıl önce Şikayet Et
    Araçlar''dan türk''lere dost olunmaz.
    Cevapla
  • saat1 6 yıl önce Şikayet Et
    araçsallaşmak
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap Ulkeleri, ABD Ingiltere ve Israil in hla kopekligini yapiyorlar. Araplar Ingiliz ozentisi guvenilmez ve yalanci bir irktir. Hicbirine guvenmememiz grekiyor. Ingiliz ozentileri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi