Tedavinin ücretsiz olduğuna inanamadı, para verdi

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ndeki diş tedavisinden ücret alınmadığına bir türlü inanmayan Bulgaristan uyruklu Gülbiye Çalışkan, 'tedavi ücreti' diyerek mendilin içinde gizlice para bıraktı.

Tedavinin ücretsiz olduğuna inanamadı, para verdi
Tedavinin ücretsiz olduğuna inanamadı, para verdi
GİRİŞ 24.04.2018 18:19 GÜNCELLEME 24.04.2018 18:20
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yaşayan oğlunu ziyarete gelen 65 yaşındaki Gülbiye Çalışkan, Bulgaristan'da diş tedavisi pahalı olduğu için Manisa'da Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'ne gitti.

TEDAVİNİN ÜCRETSİZ OLDUĞUNA İNANAMADI, GİZLİCE 400 LİRA BIRAKTI

Çalışkan, tedavisini yapan doktor Nalan Erol'a tedavi bedelini vermek istedi. Çifte vatandaş olduğu için tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığı, herhangi bir ücret ödemek zorunda olmadığı belirtilmesine rağmen ikna olmayan Çalışkan, kimseye fark ettirmeden mendile sarmış olduğu 400 Türk lirasını masanın üstüne bırakıp çıktı.

 

TEMİZLİK ESNASINDA FARK EDİLDİ

Masaları temizleyen görevliler, parayı bulunca hastane yetkililerine durumu bildirdi. Hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen görevliler, paranın Gülbiye Çalışkan tarafından masaya bırakıldığını tespit etti.

Durumu öğrenen Başhekim Barış Kaya, hastane müdürü Yüksel Ülker ve Dr. Erol ile hem parayı teslim etmek hem de hastayı kontrol amacıyla Çalışkan'ı evinde ziyaret etti.

"PARAYI TEDAVİNİN İLK TAKSİDİ OLARAK BIRAKMIŞTIM"

Ödenen paranın devletin hizmetlerine karşılık olduğunu belirten ve geri almak istemeyen Çalışkan'ı, Başhekim Kaya, Türkiye'deki sağlık sistemi hakkında bilgi vererek parayı geri alması konusunda ikna etti.

"BULGARİSTAN'DA SAĞLIK HİZMETLERİ ÇOK PAHALI"

Yapılan ziyaretten memnun kalan Çalışkan, Bulgaristan'da yaşadığını, Türkiye'de yaşayan oğlunu bazen ziyarete geldiğini belirtti.

Bulgaristan'da sağlık tedavisinin çok pahalı olduğunu söyleyen Çalışkan, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'da tedavi ücretleri pahalı, ben de çifte vatandaş olduğum için Türkiye'de tedavimi yapmak istedim. Bedava olduğunu bilmiyordum, yanımda olan parayı bıraktım. Parayı tedavinin ilk taksidi olarak bırakmıştım, geri kalan ücreti daha sonraki randevuda verecektim ama sonra öğrendim ki Türkiye'de sağlıkta diş tedavisi ücretsiz yapılıyor. Bayağı sıkıntı oldu, zahmet oldu. Doktor bana anlatırken ben anlamamıştım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 163
  • Abd 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir yildir Abd deyim. Ve fiyatlar cok asiri.. hele birde sigortaniz yoksa vay halinize. Acile girmek bile 1000$ dis zaten pahali. 3000dolara kanal tedavisi yaptirdim. Cocugunun ayagi kirilan arkadastan acilde sadece alci icin 15000$ alindi. Turkiyede aciller ucretsiz saglik sigortaniz olmasa bile bu kadar uc fiyatlar odemezsiniz. Ayrica saglik sigortasi da bireysel. Odediginiz miktara gore hizmet aliyorsunuz. Sgk mantigi yok. Ama sorsan Abd ileri biz geriyiz. Milyonlarca evsiz var. insanlar sokakta yasiyor. 2000$ asgari ucret olan yerde studyo daire kirasi 1500$ ama bunu gormezler(yer washington dc)
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne kadar anlatsanizda boş. onlar Şartlanmiş.. İnanmak istemezker ve işlerine gelmez. Işte Turkiyenin geldiği nokta. Allah emeği geçen lerden razı olsun
    Cevapla
  • nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerim yaşardı. Teyzedeki saflığa temizliğe bakarmısınız. Türkiye'mizin geldiği duruma bakarmısınız. Ya o sağlık personelinin inceliği ,Mükemmel başka söze gerek yok. İşte Türkiye işte bizim insanımız bu.
    Cevapla
  • Uzm.Dr. 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalanlara cevap: ABD'de doktor 6 kalem kan tetkiki isteyebilir. 6 kalemde bir hastalık belirtisi çıkmazsa, 7. kalemi devlet ödemez, hasta cebinden öder. Tabii bir MR'ın bedelinin 2BİN dolar (10BİN TL) olduğunu hatırlatmak isterim. Bizdeyse hasta gelir, "hocam bir kolesterol bir de çinko da bakıverseniz" der, yazmazsan küser. Verdiğiniz 5 -10 TL katkı parası da olmasa, sabah akşam hastahaneden çıkmayacak milyonlar var. Devletin ödediği ilaç masrafı, (bayıldığınız Ecevit döneminden sonra) 3 misli arttı. NANKÖRLÜK edenler merak etmesin, bu bolluk böyle süremez zaten. Savaştan kaçan garibanların ilaç parasına dil uzatıp, parası olan Bulgar vatandaşına ses çıkarmayanlara da yuh olsun.
    Cevapla
  • ramço 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bağkur kapat ödeyemiyorsan gelir beyanı ver sana yeşil kart veriyolar görünebiliyorsun devlet hertürlü imkan saglıyor ağzınızda hep suriyeliler suriyeliye devlet bakıyor bakacak sokakda bırakacak hali yok aynı duruma sende düşebilirsin
    Cevapla
  • ..... 5 yıl önce Şikayet Et
    katiliyorum ayni gorusteyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'