Üzerlerinden çıktı! 49 milyon...

Afyonkarahisar'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 'gaybubet evleri'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 36 şüpheliden 34'ü adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 19.05.2018 00:01 GÜNCELLEME 19.05.2018 09:12
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan örgüt üyelerinin saklandığı 'gaybubet evleri'ne 9 Mayıs günü baskın düzenlendi.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 28 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında örgütün sözde 'Afyonkarahisar il imamı ve yardımcıları'nın bulunduğu 20 kişi ile bu kişilerle hareket ettiği değerlendirilen 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ve evlerde yapılan aramalarda; sahte kimlik yapımında kullanılan 9 aparat, 18 sahte kimlik, 81 cep telefonu, 70 dijital materyal, 67 bin 545 lira, 2 bin 650 dolar ve 120 euro ele geçirildi.

49 MİLYON KİŞİYE AİT BİLGİ ELE GEÇİRİLDİ

Ülke genelinde firari örgüt mensuplarına sahte nüfus cüzdanı hazırladıkları belirlenen şüphelilerin, sahte kimlik yapımında kullanılmak üzere, 2009 yılı seçmen kayıtlarını içeren, 49 milyon kişiye ait kimlik ve adres bilgilerinin olduğu listeleri ele geçirdiği kaydedildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan şüphelilerden 2'si, işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 34'ü sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Güvenlik önlemi alınarak, hastaneye getirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR 186
  • cihat 5 yıl önce Şikayet Et
    işin ilginç tarafı sinir edici bir şekilde gülüyorlar. Papazları cennet vaadetmiş muhtemelen
    Cevapla
  • Sual 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlarca sene her daim ve her iktidar ve hükümetten, ister sag ister sol farketmez, nemalanmış bu yapı öyle bir iki sene icinde çökertilir mi zannediyoruz?? Gozlerini hırs bürümüş siyasiler, hiçbiriniz ama hiçbiriniz Tayyip Erdogan'in gösterdiği cesaret ve kararligi gösteremezsiniz bu yapıyla mücadelede! Ve hatta mücadele şöyle dursun, elele kolkola girer hirsiniz ve menfaatiniz uğruna bunlara kul kole olursunuz. O yüzden Tayyip Erdogan disinda bir seçenek ulkenin esareti demektir, iste "beka" sorunu da budur.
    Cevapla
  • tyoko 5 yıl önce Şikayet Et
    şeriatın olmadığı yerde adalet olmaz...
    Cevapla
  • Ayhan Karabayır 5 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK bir papaz için hayatınızı mahvettiniz
    Cevapla
  • umk44 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların böyle kalleşce gülmesinin sebebi idam olmaması içerde yiyip içip kalleş planlar yapıyor ve oturuyorlar bunlara idam gelmesi lazım yeter idam istiyoruzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı