Meclis'te kabul edildi... İstanbul'a Hollywood!

Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan 3 köy Türkiye’nin Hollywood’u olmaya aday. Karadeniz kıyısında yer alan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köyleri film platosu olacak.

Meclis'te kabul edildi... İstanbul'a Hollywood!
Meclis'te kabul edildi... İstanbul'a Hollywood!
GİRİŞ 12.07.2018 07:55 GÜNCELLEME 12.07.2018 07:55
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Eyüp Belediyesi tarafından yapılan teklif, İBB Meclisinde görüşüldü. Plan değişikliği teklifinin açıklama raporunda şöyle denildi: “İstanbul’un tanıtımında potansiyel olduğu bilinen film sektörünün, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Eyüp’te yaşatılmasını amaçlayan planlama yaklaşımı ile film sektörünün taleplerine cevap verebilecek şekilde imar planlarına ait plan notlarında değişikliğe gidilmiştir.”

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, eklenmesi istenen plan notunda ise şöyle deniyor: “İlgili kurumlardan görüş alınmak kaydıyla, başkanlık tarafından verilecek izinle film platosu yapılabilir. Kapalı stüdyo yapılması halinde, planda belirlenen fonksiyona ait yapılaşma koşulları aşılamaz.”

PLANLAMANIN ÇEKİNCESİ

Söz konusu teklifle ilgili olarak İBB Planlama Müdürlüğü, Meclis’e gönderdiği değerlendirmesinde şöyle dedi:

“Film platosu yapılabilmesine ilişkin hazırlanan plan tadili teklifinde, film platosu kurulabilecek alanlar belirlenmediğinden; söz konusu teklifin uygun görülmesi halinde, teklif plan notu düzenlemesi yapılan Çiftalan, Ağaçlı ve Odayeri köylerine ait plan onama sınırları dahilinde kurulacak platoların bölgeye ilave trafik yoğunluğu getireceği ve platonun kurulacağı alanlardaki mevcut işleyişe olumsuz etki oluşturacağı değerlendirilmektedir.”

CHP’li meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, film platolarının ormanlık alan içinde yapılmasının sakıncalı alacağını belirterek dosyanın müdürlüğüne iade edilmesini istedi. Hacıalioğlu’nun aykırı teklifi Meclis tarafından oy çokluğuyla reddedildi. Teklif ise Meclis tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUMLAR 37
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok Anadoluda çok yer var ama cazibe merkezi olması açısından düşünülebilir
    Cevapla
  • Lumen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne ise yarayacak peki
    Cevapla
  • Murat TANER 5 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş Ertuğrul gibi Dünya'da izlenen dizilerimiz, Game of Thrones kalitesinde çekilirse, dizilerimiz Dünya birincisi olursa, derdimizi daha iyi anlatırız. Şu aşk meşk dizilerine de bir son verilsin artık.
    Cevapla
  • yazık 5 yıl önce Şikayet Et
    murat bey bu ümmet dizlerle mi ALLAH cc hatırlaycak camilere bir bak bomboş toplum dinden uzaklaştıkça uzaklaştı farkındamıznız ALLAH CC bu topluma istidraç uyguluyor.nimet verdikeç toplum dinden ahlak edep haydan uzakalşıyor öğle bir hale geldi ki toplum acınacak haldeyiz acınacak
    Cevapla
  • Ferit 5 yıl önce Şikayet Et
    verimsiz çorak bölgelere yapın lütfen bu tip projeleri artık ; köyleri tarihi alanları dere yataklarını doğal yaşam alanlarını rahat bırakın
    Cevapla
  • OSMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    adı da dirilişwood olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması