Yerde buldu! İçinden 110 bin Suudi Riyali çıktı…

Bursa’da fotoğrafçılık yapan Tezcan Gülen'in sabah saatlerinde işe giderken yerde bulduğu çantanın içinden 150 bin lira değerinde Suudi riyali çıktı. Gülen, bulduğu çantayı jandarma aracılığıyla Suudi turiste ulaştırdı.

Yerde buldu! İçinden 110 bin Suudi Riyali çıktı…
Yerde buldu! İçinden 110 bin Suudi Riyali çıktı…
GİRİŞ 16.07.2018 09:41 GÜNCELLEME 16.07.2018 10:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bursa'da fotoğrafçılık yapan Tezcan Gülen, Uludağ Sarıalan mevkiinde yerde bir çanta olduğunu fark etti. O mevkide turistlerin sık sık bisikletle gezdiğini bilen Tezcan, çantanın içinde para ve pasaport olabileceğinden şüphelenerek içine bakmadan götürüp jandarmaya teslim etmeye karar verdi. Çantayı alıp jandarmaya giden Gülen, çantayı teslim almak isteyen kimseye güvenmedi ve çantayı bizzat yetkililere teslim edeceğini söyledi. Yetkililere çantayı teslim eden Gülen, jandarmayla birlikte çantanın sahibini bulmak için yapılan çalışmalara katıldı.

Jandarma ekipleri çantanın sahibine ulaşmaya çalışırken 2 turist yanlarına geldi. Turistler Suudi Arabistan’dan geldiklerini ve içinde paraları bulunan bir çantalarını kaybettiklerini ifade ederek jandarmadan yardım istedi. Jandarma ekipleri turistlere çantada ne kadar para olduğunu ve para dışında nelerin bulunduğunu sordu. Turistler çantanın içinde 110 bin lira Suudi Riyali olduğunu söyledi. Söyledikleri rakamın çantadaki parayla eşleştiğini tespit eden ekipler para dolu çantayı Tezcan Gülen ile birlikte sahibine teslim etti.

Fotoğrafçı Tezcan Gülen’in duyarlı davranışı karşısında büyük mutluluk duyduğunu aktaran Suudi turistler, hem jandarma ekiplerine hem de Gülen’e defalarca teşekkür ederek olay yerinden ayrıldı.

YORUMLAR 16
  • devlet türkmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam Allah rızası için yaptı ise karşılığını er geç bulur bu ona yeter de artar bile. değilse de para sahibininden aldığı hayır duaları (eğer böyle bir dua yaptıysa) yeter artar bile. ama para verirler diye yaptıysa ve para sahibi de adam için Allah'a hayır duası etmemişse kuru teşekkür ile kalır. işin özeti. Tabi aşağıda yapılan yorumları da destekliyorum iyilikler ödüllendirilmeli ki iyilikler artsın.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    İyilik karşılıksız olur da bu kadar iyiliği babası bile yapmaz adama. İnsan bir incelik yapar.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    insan bu kadar iyiliğe hiç olmazsa 100 riyal hediye etselerdi. hep bana hep bana olmuyor. Bu adam olmasa paranız da olmayacaktı.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Arabın riyali bile lira karşısında değerli. Tıpkı 10 yıl önceki dolar-lira kur bazı gibi.
    Cevapla
  • musa 5 yıl önce Şikayet Et
    icimizdeki hainler eridikce tl deger kazanack herşey yeni başladı
    Cevapla
  • recep 5 yıl önce Şikayet Et
    110.000 riyal= 150.000 tl tlnin nasıl eridiğini hayretle izliyoruz
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 5 yıl önce Şikayet Et
    Eriseydi rusya erirdi su anda 1 dolar 63 ruble ;) bunlar hep ekonomik oyunlar. Resmi buyuk haline iyi bakmak gerekir
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    TL neki bilader , Adamlar kendi yaptiklari Ekonomi Krizi ile Euroyu devirdi . Para Kartellerinin yaptigi bu Operasyonu Devlete yada Hükumete yikmaya calismazsiniz umarim . biraz dahi olsun beyniniz vardir diye ümit ediyorum .
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef katılıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi