Ankara'da korkutan patlama sesi

Ankara'nın birçok noktasından duyulan bir patlama meydana geldi. Yapılan açıklamaya göre, patlama sesinin test uçuşu yapan F16’lardan kaynaklı sonik patlama olduğu öğrenildi.

Ankara'da korkutan patlama sesi
Ankara'da korkutan patlama sesi
GİRİŞ 23.07.2018 15:09 GÜNCELLEME 23.07.2018 16:30
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Patlama sesinin, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır" dedi. 

Ankara'da 14.30 saatlerinde şiddetli bir patlama sesi duyuldu ve pek çok bölgede sarsıntı hissedildi. Ankara'da yaşayan vatandaşlar korku içinde ne olduğunu öğrenmeye çalışırken, Twitter üzerinden MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama olduğu, ölü ve yaralıların olduğu bilgisi yayıldı. 

 

 

ANKARA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Açıklama ise Ankara Valisi Ercan Topaca'dan geldi. Twitter hesabı üzerinden konuya dair açıklama yapan Topaca, "Ankara’da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine, yapılan incelmede, söz konusu patlama sesinin, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır. Söz konusu test uçuşları yetkili mercilerden izin alınarak yapılmış olup herhangi olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 63
  • HarunG 5 yıl önce Şikayet Et
    Kamuoyuna saygiyla duyuruyorsunuzda onceden duyursaydiniz nasil olurdu acaba?
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda Atatürk hava alnında o gece fetö uçaklqarı 3-4 defa twepemizde dağılalım diye patlatmışlardı kimse yerinden kıpırdamadı
    Cevapla
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Sesi geliyorsa, kendisinin gelmesi kaç sn sürer? Akıllanmadık mı hala?
    Cevapla
  • DersAlmadıkMı 5 yıl önce Şikayet Et
    F16'lar hala başkente sesleri duyulacak kadar yakınsa, hala ders almamış olanlar var demektir. Başkentin çevresinde bir güvenli alan oluşturulmalı, bu alanı ihlal eden her uçak düşürülmeli, en azından karar verecek kadar zaman olmalı. Yoksa bir tek hain pilota bakar Allah (c.c) korusun.
    Cevapla
  • ş.cingil 5 yıl önce Şikayet Et
    Benzeri olay kayseride 15 temmuzun hemen öncesinde gerçekleşmişti.Hükümet olayı enine boyuna araştırmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!