Tarihi görüşmede dikkat çeken ayrıntı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri El Sani ve iki ülke maliye bakanlarının Beştepe'de yemek yediği salonda, Türk Hat Sanatı'nın sanat tarihimiz açısından çok önemli üç eseri göze çarptı

Tarihi görüşmede dikkat çeken ayrıntı
Tarihi görüşmede dikkat çeken ayrıntı
GİRİŞ 16.08.2018 01:40 GÜNCELLEME 16.08.2018 03:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el-Sani ve iki ülkenin Maliye Bakanları, Berat Albayrak ile Ali Şerif el İmadi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çalışma yemeği yedikleri masanın gerisindeki duvarda Türk Hat Sanatı'nın üç büyük üstadının sanat ve tarihimiz bakımından çok önemli üç eseri vardı.

 

 

Solda 19. yüzyılın meşhur hattatı Yesarizade Mustafa İzzet Efendi'nin tâlik yazı ile yazdığı "Bârekallah u Teâlâ", ortada 20. yüzyılın önemli sanatkârlarından Beşiktaşlı Nuri Efendi'nin "Lâ Galibe İllâllah", sağda da 18. yüzyılın sonu ile 19. yüzyılın başlarında yaşayan ve Türk hattının en büyük isimlerinden kabul edilen Mahmud Celâleddin'in "Aleyke Avnullah" yazılı hat levhaları asılıydı.

DEPODA KALMIŞLARDI

Cumhurbaşkanlığı'nda Atatürk döneminden itibaren Osmanlı devrine ait çok sayıda obje ve bu arada zengin bir hat koleksiyonu toplanmış, uzun seneler depolarda tutulan bu eserler birkaç yıl önce elden geçirilmiş ve Cumhurbaşkanlığı'nın Beştepe'ye taşınmasının ardından eserlerin Külliye'de teşhirlerine başlanmıştı.

YORUMLAR 26
  • yas 5 yıl önce Şikayet Et
    Birlikten kuvvet doğar.Maşallah!
    Cevapla
  • mahmutgüşçlü 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar emirinin ne kadar samimi ve içten olduğu, resimdeki vücut dilinden anlaşılıyor. Türkiyenin her zaman gerçek 2 dostu vardır. Pakistan ve Katar. Onun için Amerika bu ülkelere operasyon çekmiştir. Türkiyenin bu ülkelerle kader birliği vardır. Pakistanda atom teknolojisi, Katarda yeraltı zenginlikleri ve sermaye. Türkiyede imparatorluk tecrübesi ile cesaret ve akıl. Türkiyedeki 60-70-80 ihtilalleri,28şubat,e-muhtura.17-25 Aralık..15.Temmuz.aynı merkezden. Pakistandaki darbelerde, ziyaülhak, benazir-zülfikar ali butto, navaz şerif, Katar darbesi aynı merkezden.Kader birliği olanların güç birliğ de yapması lazım. Aynısı satılmış Mısır da oldu, Mursiye sahip çıkamadılar.
    Cevapla
  • beşkazalı 5 yıl önce Şikayet Et
    GALİP MUHAKKAKKİ ALLAH[CC] Allahın ismicelilini Ali tutanları ALİ eylesin.Cennnet ucuz değil Cehennem lüzumsuz değil Rabbim Reisi veEl Sani kardeşimizi mahfuz eylesin inş.
    Cevapla
  • ADEM TÜRKMEN 5 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar zor günlerde belli olur.asil Türk milleti dostunu ve düşmanını unutmaz. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    allah katara zeval vermesin.katarı korumalıyız üst kurup askerlerimizi biraz daha coğaltmalıyız.gerekirse hava üssü kurmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!