Boyu 2 metre... Esrarengiz cisimden sonra şimdi de o bulundu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir roket başlığı bulundu. Başlığın Afrin harekatı esnasında bölgeye atılan roketlerden olduğu tahmin ediliyor. Roket başlığının yaklaşık 45 gün önce bulunan gizemli cisim ile bağlantısı araştırılıyor.

Boyu 2 metre... Esrarengiz cisimden sonra şimdi de o bulundu
Boyu 2 metre... Esrarengiz cisimden sonra şimdi de o bulundu
GİRİŞ 04.09.2018 06:08 GÜNCELLEME 04.09.2018 06:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Nurdağı ilçe merkezine 25 km uzaklıktaki Kozuluk Mahallesi Kozuluk göleti çevresinde çobanlar tarafından roket başlığı bulundu. Yapılan ilk incelemede 2 metre olduğu belirlenen başlığın Rus yapımı olduğu tahmin ediliyor. İhbar üzerine olay yerine gönderilen jandarma ekiplerinin incelediği başlığın menşei ve nasıl geldiği araştırılıyor. 

AFRİN'DEN ATILMIŞ OLABİLİR

 

 

İncelemelerde roketin en erken Mart ve Nisan aylarında düşmüş olabileceği öngörülüyor. Bulunan başlığın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik 20 Ocak 2018 tarihinde başlattığı ve Nisan ayına kadar süren Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgedeki terör örgütü PYD/PKK terör örgütü tarafından Türkiye'ye atılan roketlerden birine ait olabileceği düşünülüyor.

GİZEMLİ CİSİMLE DE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan bulunan füze başlığının ilçede 45 gün önce bulunan gizemli cisimle bağlantısının da araştırıldığı belirtildi. Vatandaşların ihbarı ile Nurdağı ilçesi Hamidiye Mahallesi Çiçeklipınar Tepe civarındaki dağlık ve ormanlık arazide bulunan esrarengiz cismin bir uydu yada roketin motor kısmı olabileceği ifade edilmişti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • Ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunmadaki ihtiyacımızın en somut örneği , haydi savunma sistemimiz yok radarlar nasıl görmedi , asıl soru bu olmalı
    Cevapla
  • makif 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE acilen AGIR HARP SANAYYII için çok daha HIZLI ve ACELE altyapı yaparak bunu GÜNYUZUNE ÇIKARMALIDIR . T.C. sınırlarına yabancı dednilen cisimler giriyor RADAR larımız bunları göremiyor ... çoook çalışmamız lazım çooook
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerden başka hiç bir mahluk metale numara basmaz.
    Cevapla
  • Danismend 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim hava savunma sistemlerimiz uçaklara karşı kurulmuş bir sistem. Hava savunma füze bataryalarımız 50 yıl öncenine ait bir çözüm. Ayrıca menzili çok kısa. Bu tür roketler radar tarafından tespit edilse bile yapılabilecek bir şey yok. İsteseniz de vuramazsınız. Vurmaya zamanınız yok. Ha ileride böyle bir roketi indirmek için ondan 10 kat daha pahalı bir S-400 roketi kullanır mısınız? O da ayrı bir mevzu. O zamana kadar belki 100-200 km menzilli ucuz bir şeyleri kendimiz geliştiririz.
    Cevapla
  • Ha raket haroket 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu roket motoru gibi gozukuyor uzaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi