Tutuklara, Mahkumlara ve davası olan vatandaşlara af gelecek mi? 2018

MHP tarafından kısa süre içerisinde çıkarılması için yasa tasarısı hazırlanan genel af ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. 2018 veya 2019 yılında çıkarılması planlanan fakat AK Parti'nin gündeminde şuan için yer almayan genel af ne zaman çıkacak. Bu aftan tutuklar mahkumla ve davası olanlar yararlanabilecek mi?

Tutuklara, Mahkumlara ve davası olan vatandaşlara af gelecek mi? 2018
Tutuklara, Mahkumlara ve davası olan vatandaşlara af gelecek mi? 2018
GİRİŞ 21.09.2018 11:12 GÜNCELLEME 21.09.2018 11:12
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

2018 yılı itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) af teklifini Meclis’e sunmaya hazırlanıyor. Genel af ile ilgili çalışmalarını sonlandıran Devlet Bahçeli'nin teklifinde, terör, kadın cinayeti, çocuk istismarı gibi suçları kapsamıyor. İşte genel affın çıkacağı tarih ile ilgili tüm merak edilenler ve detaylar.

Yüz binlerce mahkum ve tutuklunun aileleriyle birlikte af konusu geçtiğimiz günlerde Ak Parti MYK sonrasında grup sözcüsü Ömer Çelik'esoruldu. MHP'nin ısrarlı bir şekilde hükumetten istediği ve gündemden düşürmediği mahkum ve tutuklulara af konusunda müjde bekleyenlere Ak Parti MYK toplantısı sonrasında bir açıklama geldi.

 

MHP'nin, seçim vaatleri arasında yer alan ve "kader mahkumları"nın affını öngören kanun teklifi hazırlıklarında sona geldi. Taslak halindeki teklif 8 maddeden oluşurken, affın kesinlikle FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumlarını kapsamayacağı bildirildi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel çerçevesini çizdiği teklif üzerinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığındaki partinin hukukçularından oluşan heyet, teklifin taslağını tamamladı.

ŞUAN İÇİN GÜNDEMDE YOK!

Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Daha önceki pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık.

BAHÇELİ'DEN YENİ AF AÇIKLAMASI

Her fırsatta af getirilmesi ile ilgili fikrini yineleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, merak konusu olan af teklifini 24 Eylül Pazartesi günü Meclis'e sunacaklarını açıkladı.

Bahçeli geçtiğimiz günlerde af konusunun toplumsal bir sorun olduğunu ifade ederek, "Bu konuda bizim geri adım atmamız düşünülemez." demişti.

GENEL AF NE ZAMAN ÇIKAR?

MHP, teklifi yeni yasama dönemi başladığında TBMM'ye sunmayı planlıyor. “Genel ve özel af” çıkarabilme yetkisi, anayasanın 87. maddesine göre TBMM’ye ait ve bunun için Meclis üye tam sayısının beşte 3 çoğunluğunun, yani 600 milletvekilinin 360’ının ‘evet’ oyu vermesi gerekiyor.

MHP’nin bu nedenle genel ve özel affı içermeyen, kısmi af şeklinde hazırlanan teklif sunması bekleniyor.

YORUMLAR 156
  • Muslum erten 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bahceliye teşekkür ederim Cumhurbaşkamm lütfen af getirin benim oğlum babasız büyümesin ne olur yuvalarimızı sensiz bizi sensiz bırakmayın
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıkan af 23 Eylül,u kapsıyor mu
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütven babam ceza evinde hemen af çıksın annem 2 tane kız kardeşim bize kimse bakmıyo nolur af çıksın artın ben babamı çok özledim
    Cevapla
  • murat ilikci 5 yıl önce Şikayet Et
    sayin bahceliye sonsuz tesekur ederim
    Cevapla
  • Ahmet dogan 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz buyuk devlet buyuklerimizden kader mahkumlarina ve ailelerine 1 kereye mahsus af getirilmesini istiyoruz infaz sistemi ve adaletsizce verilen cezalar cok magdur meydana getirmistir tayyip baba bahceli dayima destek ver bizim sizi destekledigimiz gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...