Mahkeme salonunda gergin anlar...

Darbe girişiminde Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada, müşteki polis memurunun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için “Pensilvanya’daki vatan haini” dedi. Sanıklardan bazıları tepki gösterince Mahkeme Başkanı Selfet Giray, “Hayırdır üzerine mi alındın?” diye sordu.

Mahkeme salonunda gergin anlar...
Mahkeme salonunda gergin anlar...
GİRİŞ 15.09.2018 07:11 GÜNCELLEME 15.09.2018 09:00
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın sanıkları, elebaşı Fetullah Gülen’e sahip çıkmaya devam ediyor. Duruşmadaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken sanıkların bu cesareti nereden aldıkları da merak ediliyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada, 15 Temmuz’da şehit düşenlerin yakınlarıyla saldırılarda yaralananlar müşteki sıfatıyla beyanda bulundukları sırada, sanıkların sözlü sataşması nedeniyle gergin anlar yaşandı.

MÜŞTEKİLERE HAKARET ETTİLER

 

 

Müştekilerin beyanlarına, hakaret içeren sözlerle karşılık veren sanıklar, Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın talimatıyla salonda çıkarıldı. Müşteki beyanı alınmasına devam edildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne F16’dan atılan bomba nedeniyle yaralanan polis memuru Osman Büte, o gece yaşadıklarını anlattıktan sonra “Pensilvanya’daki vatan haini Fetullah Gülen başta olmak üzere bütün darbe sanıklarından şikayetçiyim” dedi.

SALONDAN ÇIKARILDI

Büte’nin bu ifadelerine sanıklardan bazıları, “hakaret ediliyor” gerekçesiyle itiraz etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Giray, müştekiye tepki gösteren sanığa, “Hayırdır üzerine mi alındın, neden rahat durmuyorsun?” dedi. Giray, duruşma düzenini bozduğu için sanığın salondan çıkarılmasını istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından duruşma, müşteki beyanlarının alınmasıyla devam etti.

YORUMLAR 13
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar neden bukadar ısrarla abd deki cemaate bağlı görmüyorlarmı yeryüzünde gökyüzünde abd fesat çıkarandır zulmedendir yazık
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece birisinin yağlı urganı boynuna geçirin bakalım ne oluyor...
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Şımardılar namussuzlar. Bunlara 12 eylül zindanları şart oldu. Reis duy sesimizi içeride rahat etmesin bu adiler.
    Cevapla
  • Dr.zeynel YETGİN 5 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerine,uyuşturucu satanlara,fırsatçı ve stokçulara idam getirmediğiniz müddetçe bunlar artarak devam edecektir.seçim sürecinde patetese 3-4 misli zam yapanlara hükümetimiz,sayın tarım bakanımız ve savcılarımız ne yaptılar?her işle başkan mı uğraşacak?işi gücü bırakalım,her işe reis baksın.makam sahipleri ve bürokratlar insiyatif almalı ve gereğini yapmalıdır.her işi başkan a havale edenlerin defteri dürülmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet Kalender 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu cesareti nereden aldıkları belli. İçeridekiler sürekli kontrol ediliyor. Bağlantılar bir şekilde kuruluyor. Sürekli umut pompalanıyor. Ailelerine gizliden para dağıtılmaya devam ediliyor. Bir de içeridekiler çoğunlukla uzun yıllardır bu terör örgütünün içinde beyinleri tamamen uyuşmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?